mynewspapers.net

Om Modern inredning

Om Modern inredning


Modern inredning började i början av 1900-talet som en sökning för mer utrymme och enkelhet i Europa. Detta var en motreaktion till barock och traditionella koloniala designelement utsmyckade och intrikata stil. Vad vi nu kallar modern inredning är en sammanslagning eller evolution, design principer består av enkelhet, minimalism och funktionalitet.

Bauhaus

Bauhaus rörelsen i Tyskland började efter första världskriget 1919. Dess fokus var på enkelhet och funktionalitet. Släta ytor samt rena linjer och en ekonomisk strategi att använda utrymmet definiera Bauhaus skola av design. Mies Van der Rohe är den mest kända av Bauhaus designers. Hans arkitektoniska och inre arbete finns över hela världen, men framför allt i Chicago.

Internationell Design

Philip Johnson var en tidig ledare av den internationella rörelsen i design. Johnson var främst en arkitekt, men hans strukturer och inflytande omfattade mer än bara det grundläggande skalet ett hus eller en byggnad. Hans glas hus design på 1930-talet orsakade många att se över hur vi lever i våra hem. Johnsons glashus var små och ekonomiskt men centrerade och hade mekaniska grunddragen i alla hem hela strukturen var omringad i glas från golv till tak. Detta tillät husägare att leva i och med det omgivande landskapet året runt.

Modern Design

Modern interior design utnyttjar delar av Bauhaus och ren minimalism av internationella stilen men ofta med en mjukare palett av färger. Moderna modern design lägger ett högt värde på kvalitet framför kvantitet. Till exempel kombineras rum och utrymmen för att öppna planlösningar och vardagsrum. Matsalarna är ofta elimineras och ersättas med en central matbord i ett större rum i hem eller lägenhet, som också kan användas för arbete och fritidsaktiviteter.

Charles och Ray Eames

Man-och-fru designteam av Charles och Ray Eames tog en ny aspekt av enkelhet till modern inredning. Deras plywood baserat stolar och bord uppvisar samma design direktiv av enkla linjer ställa ner min Bauhaus och den internationella stilen, men även lägga till värme i ett rum.

Philippe Starck

Philip Starck är mycket mer monokrom i sin strategi. Han är känd för att skapa interiörer med endast en färg, vanligt vitt och införliva sporadisk och ibland ovanliga former som får dig att tänka om, till exempel vad en stol är. Hans design av Delano hotellet i Miami, Florida är ett utmärkt exempel på hans unika designfilosofi.