mynewspapers.net

Om medicinsk försäkring karriärer

Om medicinsk försäkring karriärer


Karriärer inom försäkring trumma inte exakt upp den högoktaniga känslan av spänning. Försäkring är dock stora företag, särskilt inom den medicinska sektorn. Medicinska försäkring karriär ger relativt bra löner, uthärdligt arbetstid, klart utrymme för karriärutveckling och ett utbud av arbetsroller att tro det eller ej, inte så tråkigt som de flesta tror. Så, vad är en karriär inom medicinsk försäkring verkligen som?

Översikt

Medicinska försäkringsbolag är där för att ge politiken att täcka människor när de behöver en mängd olika medicinska behandlingar, från enkel tandvård till komplexa bypass-operation. Det finns många olika former av sjukförsäkring, från privat sjukförsäkring som ger människor alternativ behandlingsalternativ till NHS, till kontant-back planer att ersätta kostnaden för vissa sjukvårdskostnader. De olika alternativen skapa karriärmöjligheter inom medicinsk försäkringsbranschen, och generellt sett, den mer specialiserade din kunskap är, den mer lön du kan kommandot.

Lön och timmar

Medical insurance jobb kan erbjuda generösa löner, särskilt om du tänker på att arbeta dig och stelnar en karriär inom denna bransch. En junior nivå försäkringsmäklare eller underwriter ingen examen examen ofta kommandon en genomsnittlig lön på ca £16.000 per år. Akademiker in medicinska försäkringsbranschen ofta börjar på runt £20,000. Dock arbeta dig uppåt och seniora försäkring rådgivare tjäna en genomsnittliga grundlönen för £40.000, med några lätt tjäna £75.000 eller mer, beroende på deras kompetens och expertis. Bonusar är också vanligt att anställda som upp-sälja eller prestera bra, ytterligare öka löner. Arbetstiderna är uthärdlig, med många företag som erbjuder en standard 9 till 5 måndag till fredag arbetar struktur.

Karriärvägar

De två vanligaste karriärvägar inom medicinsk försäkringsbranschen blir en försäkringsmäklare eller ett försäkringsbolag underwriter. Försäkringsmäklare arbeta för ett eller flera försäkringsbolag. De måste hålla kontakt med både kunder och försäkringsbolag, slående den bästa lösningen för kunden och generera nya affärer för företaget eller företag som de arbetar för. Försäkringsgivare har en något annorlunda roll. Det är deras ansvar att bedöma riskerna med försäkring av olika kunder. När riskerna bedöms, underwriter sedan har att besluta om att acceptera eller neka en kund, och besluta vilken premie ska vara betald om kunden godkänns. Även om olika, kräver båda rollerna gedigen kunskap om medicinsk försäkringsbranschen och försäkringsmarknaden i allmänhet, samt goda kundinriktade färdigheter.

FÖRKUNSKAPSKRAV

Inträdeskrav till sjukförsäkring kan variera. Vissa företag kommer att leta efter en examen medan några kommer gärna träna entusiastiska medarbetare som har inga formella kvalifikationer. Du har den bästa möjligheten att ange medicinska försäkringsbranschen om du håller en grundutbildningsprogram grad. Vanligtvis en examen i någon disciplin är allt som behövs, men eftersom du ska knaprande en massa siffror, en räkneförmåga eller business relaterade grad gynnas ofta. Om du saknar en grad så finns det fortfarande möjligheter ute i Storbritannien. Lärlingsutbildning kan vara ett bra sätt att få din fot i dörren, och ibland helt enkelt tillämpa företag anger varför du vill arbeta i försäkring kan väska du ditt första medicinska försäkring jobb.

Färdigheter

Arbetar i sjukförsäkring är inte för alla och det finns vissa färdigheter och egenskaper som du behöver för att lyckas, och ännu viktigare; Njut av din karriär. Du måste vara mycket analytisk och kunna lösa problem med lätthet, som beslut såsom vilka försäkringsgivaren att välja, eller som att försäkra till vilket pris, ofta kommer att vila på huvudet. Du är också troligt att behandla kunder antingen ansikte mot ansikte eller över telefon, så bra kundservice och kommunikation är också ett måste. Försäkring är en bransch som innebär massor av siffror för, så ett bra grepp på matematik kommer att hjälpa dig lyckas.