mynewspapers.net

Om målat glas fönsterfilm

Om målat glas fönsterfilm


Målat glas overlay syftar till att efterlikna traditionella skurna glasmålningar. Medan vanliga fönsterfilm är begränsad färgskala, är målat glas overlay polyester filmer rik på färg, textur och mönster att erbjuda samma sort i traditionella skurna glasmålningar. Om en kyrklig ansökan, privat bostad eller verksamhetsställe, det är svårt för "otränat öga" att skilja mellan målat glas overlay och traditionella skurna glasmålningar.

Film klipp

Precis som om det är en traditionell skära glasmålningar, skapas ett mönster till storlek när du målat glas fönsterfilm. Snarare än att skära enskilda bitar av glas till mönster, klipps filmen. Detta kan göras för hand med ett rakblad eller med hjälp av en arkitektonisk plotter som de gjorde att skära vinyl skyltar. Utan tvekan skär intrikata former snabbare med film än glas, som kan kräva flera nedskärningar för att skapa en enda kurva.

Film ansökan

Med hjälp av ett stort ljusbord, mönstret är tejpade ner och härdat glas placeras ovanpå mönstret. Varje bit av film är lagd på glaset med en speciallösning. En gummiskrapa används för att ta bort all fukt mellan film och glas. Varje del skall besiktigas noggrant för luftbubblor och fläckar av damm eller skräp som lätt kan fastna mellan film och glas. När torkat, överskott film är klippta och den är redo för ledande. Filmen får också tillämpas på premissen att befintliga fönster. Processen är dock mycket mer tidskrävande på premissen.

Leda ansökan

Ledningen med en self självhäftande stöd tillämpas exakt där bly kom skulle visas i traditionella skurna glasmålningar. Speciella verktyg används för att polera ner varje bit av bly. När ena sidan av lappa har varit blyhaltigt, vänds lappa så att den andra sidan kan vara blyad att matcha. I traditionella skurna glasmålningar tillverkning har kom en kanal att sätta in glaset i en cement eller kitt används till håller den fast inom kanal.

Installation

Som traditionella skurna målat glas, målat glas overlay paneler enkelt installera över ett befintligt fönster med glas klipp eller ett band och täta metod. Varje glasmålningar overlay panel är solid, lufttät och vattentät panel. Ibland har traditionella glasmålningar spackel eller cement som bryter ner och låter luft och fukt sippra mellan paneler som kan orsaka problem som fönstret imma och mögel.

Fördelar

Liksom alla fönsterfilm erbjuder glasmålningar overlay film 99-procentig UV skydd. Detta innebär att dina möbler och inredning är skyddade från solskador som blekning. I ett badrum tillåter de flesta byggnormer inte traditionella glasmålningar. Med målat glas overlay, kan även duschdörrar förvandlas till konstverk. Som regel beroende på källor, är målat glas overlay 20 - till 30 - procent billigare än traditionella skurna glasmålningar.