mynewspapers.net

Om kaffe Frappe

Om kaffe Frappe


Kaffe frappé är en kall, kaffe-baserad dryck. Det finns flera typer av frappé (inklusive den populära Starbucks Frappuccino), som har sitt ursprung i Grekland. Frappes är den perfekta lösningen för kaffe älskare en varm dag, som tillhandahåller en kaffe smak och koffein fix tillsammans med en annan konsistens.

Historia

Om kaffe Frappe


Frappé introducerades i Grekland i 1957 på Thessaloniki International Trade Fair. En Nestle företagsrepresentant heter Yannis Dritsas uppvisade en skummande skaka och servera choklad mjölkprodukt för barn. Vill du dricka snabbkaffe, representanten fann sig utan varmvatten och lägga den i shakern i stället producera det skummande, kallt kaffet. Frappé har sedan ansetts vara ett klassiskt grekiska dryck och säljs fortfarande av Nestle idag.

Typer

Primära är frappé grekiska sorten. Grekisk frappé har en solid kaffe på botten och en skummande topp. Amerikaniserad versioner av frappé är något annorlunda. Seattle-baserade kaffe jätte Starbucks producerar deras Frappuccino varumärke, som är liknande men sötare och har skummet blandas in resten av drycken. I Frankrike innehåller en frappé inget kaffe. I regionen New England i USA innehåller frappé glass. Irländskt tenderar att smaksätta sina frappes med vanilj eller karamell.

Identifiering

Eftersom det skakas kaffet använder spraytorkade snabbkaffe, kommer drycken ur shaker med en karakteristisk skum på toppen. Grekiskt kaffe frappé ser liknar iskaffe på botten, med en skummande topp på ungefär en tredjedel av drycken, liknar en "huvud" på en öl. Starbucks version är främst enhetliga i konsistensen, kan vara smaksatt med sirap och är alltid söt. Frappuccinos kommer i en i butiken milkshake-textur version och en flaska mjölk-textur version.

Fördelar

Om kaffe Frappe


Eftersom frappes innehåller koffein, kan konsumenter av drycken uppleva ökad vakenhet och förmågan att hålla sig vaken eller bli "perked upp" för kort efter konsumtion. På grund av detta föredrar många konsumenter att dricka frappes och andra kaffe-baserade drycker på morgonen och mitt på dagen.

Varning

Konsumerar alltför många frappes kan ha negativa biverkningar. För mycket koffein kan orsaka koffein beroende (ett beroende av konsumenten kommer att uppleva huvudvärk om han inte konsumera kaffe i dess normala frekvensen), hjärtklappning, sömnlöshet och ökad risk för ångest. Varianter av frappé, som Frappuccino, kan också resultera i en betydande ökning i dagliga kaloriintaget.