mynewspapers.net

Om Finger mackor

Om Finger mackor


Finger mackor är ofta kallad te smörgåsar och serveras på teer eller för speciella tillfällen. Dessa delikata smörgåsar är avsedda att vara ljus på paletten och förgyller de flesta drycker fint. Det finns flera olika typer av bröd och ingredienser som kan användas för finger mackor. En sort eller flera serveras för en te eller lunch, beroende på antalet gäster.

Brödtyper

En av de viktigaste delarna av finger smörgåsar är det bröd som de är gjorda med. Specialitet bröd är ofta ett första val. Vitt bröd gjort med frukter som tranbär och aprikoser gör bra brödtyper. Herbed Bröd är ett bra val med en lax spridning eller ägg sallad--så länge de inte övermanna smörgås. Marmorerad bröd på franska och pumpernickel lägga smak variation till någon smörgås. Råg är en robust bröd som kommer att minska sogginess. Vete är ett gott bröd val och är ett hälsosamt alternativ till vitt och franska bröd.

Ingredienser

Att hålla finger mackor ljus och röran-fri är viktigt i presentation och smak. En populär finger smörgås val är gurka och mynta--dessa använda färsk gurka, en lätt gräddfil spridning och en Kvist mynta. Denna smörgås är välkomnande för helst sommaren när vädret är varmt och ljumma. Champagne eller ett lättare vin medfölja det fint. Ägg sallad, Kycklingsallad och frukt och valnöt sallader göra välsmakande finger smörgåsar. För någon smörgås med majonnäs, gräddfil eller flytande kryddningen--rekommenderas en robust bröd. För vissa tillfällen--kan jordnötssmör och gelé smörgåsar eller honung och banan sorter göras till nätta och välsmakande finger mackor.

Komplimanger livsmedel

Livsmedel som serveras tillsammans med finger mackor omfattar de som inte dominera smaken av smörgås. Färsk frukt som apelsinskivor, vindruvor och kiwi erbjuder en fräsch eftersmak efter någon typ av finger smörgås. Ostar serveras rumstempererad som mild cheddars, Gouda, Gloucester och Brie gå bra med någon form av sandwich. Gourmet choklad i mörk, mjölk och vita sorter ger en söt godis att hänge sig åt efter att ha ätit smörgås.

Drycker

Allt från ett lätt vin eller te till en hemmagjord brygd är perfekt följeslagare för finger mackor. Medan många tjäna en vintage vin eller brygga vid sidan av denna liten förrätt, föredrar vissa te. Varmt te är en traditionell dryck serveras med finger mackor. Mjölk--inte grädde--är att föredra eftersom det inte dölja smaken av te. Kamomill, grön och växtbaserade teer är ofta te val--särskilt när det gäller formella te inställningar.

Displayen

När smörgåsar har upprättats bör de sedan skäras. Alla skorporna bör avlägsnas och kastas. Fyrkantiga smörgås bör sedan skär i trianglar och fyrdelning. Målet med finger smörgåsar är att göra snack lättillgängligt genom att greppa den. Mackan bör vara liten--en fjärdedel av storleken på en skiva bröd med minimal ingredienser. Äta smörgås på nätta sätt är målet bakom gripa tag i brödet och placera den i munnen. Antika porslin och fina silver skivorna är bra sätt att Visa krångliga och delicateness av en finger smörgås. Smårätter och drinkar kan vara vid sidan av servering tallrik. Monogrammed servetter förkroppsligar ett prestigefyllda utseende för en formell eller semiformal dukningen.