mynewspapers.net

Om egyptiska paddel dockor

Om egyptiska paddel dockor


Egyptiska paddel dockor är en källa till kontroverser, särskilt när det gäller deras innebörd och betydelse till gamla egyptiska kulturen. Arkeologer har spekulerat oändligt på syftet med dockorna, medan moderna utbildningsanstalter verkar lägga fram egna tolkningar för studenter, ofta radikalt till oddset med tolkningar experterna har lagt fram. Oavsett ändamål, dock hade paddla dockorna säkert viss betydelse, med tanke på de exakta detaljerna forntida egyptiska konstnärer lägga på att dem.

Intressant hantverk

När du ser först en paddel docka, kan du tänka på ping-pong paddel, därav namnet. Figurer har en mycket tunn överkroppen och några med och några utan vapen, slutar i en bred höft område utan ben. Det är högst osannolikt gamla egyptierna kallade dem för paddel dockor; men har namnet fångats på i modern tid. Gjord av trä eller lera, de flesta paddel dockor är just inrett med skildringar och konstverk skickligt huggen, etsade och målade på. Många paddlar dockor hittade skildra sexuellt explicita bilder, medan andra skildrar födelse gudarna från olika forntida egyptiska religiösa övertygelser. Vissa har helt enkelt olika färgglada mönster som verkar ha någon betydelse än dekoration.

Betydelse för gamla egyptierna

Med så många paddel dockor föreställande sexualitet och födelse, har arkeologer slutsatsen att dockorna representerade fertilitet att de gamla egyptierna. Många gravar grävdes fram i Egypten har paddlar begravdes med den avlidne Rita en mängd spekulationer att inkludera konkubiner för döda, även om de hittas begravd med både kvinnor och män. Ellen Morris, professor vid New York University, hävdar istället att paddla dockor faktiskt utgör en särskild kategori av kvinnor, de musikaliska utövande av gudinnan Hathor på Deir el-Bahari. Utöver sådan spekulationer känner många helt enkelt dockorna är leksaker för barn och skildringar är bara obetydligt.

Paddla dockor och skolbarn i det moderna samhället

Paddlar dockor är ganska populär som ett skolprojekt för barn i modern tid. Många lärare närvarande paddel dockan som en möjlighet att förklara att barn i gamla tider inte är mycket annorlunda från barn idag, genom att de gillade att spela och ha roligt. Förutom leksaker presentera vissa lärare också paddel dockorna som hjälpare i livet efter detta för kings; dessa dockor kan representera en guide, en kock eller en trädgårdsmästare. Många lärare kommer också att lära barn hur man gör en paddel docka--oftast av lera-- och dekorera dem.

Där du kan se en äkta Version

I USA, kan du se en äkta paddel docka från det gamla Egypten på Brooklyn Museum i Brooklyn, ny Här hittar du några paddel dockor på skärmen med en stor del av dem skildrar sexuellt explicit ikoner. Dockorna på displayen datum från Mittens rike perioden mellan 2008 och 1630 f.Kr.