mynewspapers.net

Om Diabetes sjuksköterska utbildare

Om Diabetes sjuksköterska utbildare


Med förekomsten av typ 2-diabetes ökar under de senaste åren, är diabetes sjuksköterska lärare mer efterfrågad. En diabetes sjuksköterska utbildare uppgift är att undervisa en patient som har fått diagnosen diabetes eller vem är hög risk för att få diabetes. Diabetes sjuksköterska utbildare måste ha särskilda kunskaper om diabetes och förmågan att svara på några frågor patienter kan ha om att hantera diabetes.

Ansvar

Diabetes sjuksköterska lärare undervisa patienter och deras familjer om hur du effektivt hantera diabetes. Detta omfattar inte bara gå över de tekniska aspekterna av vad diabetes är och hur du övervakar blodsockernivåer och ta insulin när det behövs, men också utrusta patienten med informationen för att ändra personliga vanor som påverkar diabetes. Detta inkluderar träning varje dag, övervakning kost och att vara uppmärksam på socker och kolhydrater intag.

Typer

Diabetes utbildare är utbildad sjukvårdspersonal som specialiserar sig på diabetes utbildning. Många diabetes utbildare är sjuksköterskor, men du kan också hitta diabetes utbildare som dietister, Motion fysiologer, apotekare och psykologer.

Inställning

Diabetes sjuksköterska lärare arbetar i en rad olika inställningar med diabetespatienter. Den mest uppenbara inställningen är ett sjukhus, där patienter vars diabetes är utom kontroll kommer för behandling. Patienter också träffa diabetes sjuksköterska lärare innan de skickas hem. Diabetes sjuksköterska utbildare kan också arbeta i grupp öppenvården eller göra hembesök.

Betydelse

Enligt American Diabetes Association fanns det minst 23,6 miljoner amerikaner som haft diabetes i 2007. Dessutom var ca 57 miljoner människor i pre-diabetes scenen, där diabetes är benägna att utveckla om inte stora hälso-förändringar görs. Detta innebär att 25 procent av amerikanerna antingen redan har diabetes eller är i riskzonen för att utveckla det inom en snar framtid.

Certifiering

National Certification Board för Diabetes lärare kör ett certifieringsprogram för människor vars primära arbetslinjen är diabetes utbildning. Efter att ha arbetat i ett diabetes utbildning jobb i minst två år, kan individer tar certifieringsexamen att bli en certifierad Diabetes utbildare, eller CDE. Certifieringen måste förnyas vart femte år genom att återta undersökningen eller ackumulera 75 fortbildning timmar i diabetes utbildning.