mynewspapers.net

Om dekorativa Smidesjärn räcken & balkonger

Om dekorativa Smidesjärn räcken & balkonger


Med Smidesjärn räcken och balkonger har sina rötter tillbaka till medeltiden, när hand-smidet järn var vardagsmat och en smedja hittades i varje liten stad. Dagens smeder har förhöjda smidesjärn från strikt utilitaristisk till en verklig konstform. Med hjälp av smidesjärn i ditt hem lägger en klassisk känsla för stil till din inredning. Ett val av moderna eller Art déco-smidesjärn kan peka vägen till framtiden medan fortfarande omfattar det fina hantverket i förflutnan.

Historia

Om dekorativa Smidesjärn räcken & balkonger


Smidesjärn har använts i byggnaden traderna sedan medeltiden, på grund av dess styrka och flexibilitet. Med upptäckten av stål förpassas järn till rollen som dekorativ användning. Även om smidesjärn kan målas i valfri färg, svart är det mest dominerande valet. Användning av färg svart kan spåras tillbaka till 19-talet England och döden av prins Albert. Alla räcken i England målades svart som ett tecken på sorg för populära prinsen. Även om val överflöd idag, med färger från grå till nickel till koppar, svart förblir en överväldigande favorit.

Funktion

Om dekorativa Smidesjärn räcken & balkonger


Smidesjärn räcken och balkong omger uppenbara funktion är säkerhet. Smidesjärn erbjuder en husägare den styrka som bara kommer med smide av järn, vilket gör det till en favorit i hem med små barn eller äldre. Dock visar smidesjärn att trygghet och säkerhet kan också vara vackra och kan lägga till ditt hem värde.

Stilar

Om dekorativa Smidesjärn räcken & balkonger


Moderna förbättringar till den grundläggande utilitaristiska stilen av järn, till exempel symmetri av stil och böjda linjer, blev uppenbart i slutet av 1600-talet. Franska barockens mode, med dess virvlar och utsmyckningar, svepte England under tidigt 1700-tal. Dagens smidesjärn gifter sig med utvecklingen av förflutnan med elegansen i modern tid, visar sig vara varaktig skönhet. Dagens husägare kan välja strejkvakter från en katalog eller skapa en anpassad design arbetar direkt med en smed göra ett unikt arbete. Utformningen bör beakta den arkitektoniska stilen i huset, husägare individuell smak och budget.

Fördelar

Om dekorativa Smidesjärn räcken & balkonger


Om balkongen är synlig från utsidan, en smidesjärn surround kan lägga till en dramatisk arkitektoniska element hemma. Smidesjärn är stark och kommer att hålla en livstid med mycket lite underhåll. Genom att kombinera finkänslighet av en konstnär med styrka och kraft av en smed, kan villaägare skapa ett konstverk som är även funktionella. Smidesjärn accentuerar husägare god smak genom att skapa en arkitektonisk brännpunkt som började med eld, ett städ och hammare.

Kostnaden

Om dekorativa Smidesjärn räcken & balkonger


Smidesjärn räcken och balkong omger finns i en mängd olika mönster och utföranden. Gemensamma mönster är vridna, band, hamrade, bläddra form, diamant, blommor och blad. Räcken är valt en strejkvakt och ett räcke på en gång. Självklart, med olika valmöjligheter, pris poäng varierar kraftigt. Tumregeln är det mer utsmyckade strejkvakt, den dyrare det blir. Egna skapelser kommer att vara ännu mer dyr.