mynewspapers.net

Om barns fysiska utveckling 7-12 år

Om barns fysiska utveckling 7-12 år


Barn mellan 7 och 12 år gamla växer inte lika snabbt som de gjorde under sina första sex år. deras kroppar är inte förändras som dramatiskt som de kommer att under tonåren. Trots detta fortsätter barn i denna åldersgrupp att utveckla fysiskt. Genom att vara bekant med milstolparna av fysisk utveckling för barn i denna åldersgrupp, kan du hålla kontroll som barn i ditt liv växer friska och starka.

Muskelutveckling och samordning

Enligt North Carolina State University börja barn i denna åldersgrupp deras mellersta barndom år kämpar med sina muskulösa samordning. De kan uppleva perioder av klumpighet och frustration. Tillväxt är ganska konstant under denna period, enligt en översikt över utvecklingsstadier från Nipissing University, men barns aptit kan vara ganska stora. Finmotorik utvecklas snabbt under de senare stadierna av denna åldersgrupp, och vid 12 års ålder, de flesta barn har vuxit in i sina muskler och som samordnas som vuxna.

Förändringar i tänder

Mellan 7 och 12 förlorar barn sina kvarvarande mjölktänder. Om de inte redan är gjort, avslutar deras 6-års kindtänderna växer i. Under denna åldersgrupp som kan 12-årig kindtänderna bryta igenom. Vissa barn upplever tand trängs under denna ålder eftersom tänderna kommer in innan deras mun har fullvuxen.

Energinivåer

Enligt North Carolina State University, under denna åldersgrupp som barn brukar ha sprudlande energi och får kämpa med de krav som ställs på dem att delta i skolan och andra aktiviteter på ett sätt som inte är störande. Höga nivåer av aktivitet kan också leda till trötthet. Barn i denna åldersgrupp måste rutinmässigt 10 timmars sömn varje natt.

Utveckling öga

Åren mellersta barndom, kommer att ögonen slutföra utvecklingen, att nå sin fulla storlek och funktion. Krav från datoranvändning och skolarbete kan orsaka ansträngda ögon, så det är en bra idé att ta ditt barn i för en synundersökning.

Att närma sig av puberteten

Under de senare åren av mellersta barndom börja barn ofta Visa de första tecknen på puberteten. Deras kroppar börja utveckla samma proportioner som en vuxen kropp. Flickor kan bilda bröst knoppar och utveckla bredare höfter. Pojkar kan börja uppleva förändringar i tonen i sin röst och utveckla testiklar. I båda könen, kan könshår börja växa.