mynewspapers.net

Olyckor på grund av bambu byggnadsställningarByggnadsställningar avser en tillfällig struktur som används för att stödja material och människor under reparation eller byggandet av strukturer. Bambu--en träd-baserade material som ofta används för byggnadsställningar i öst och Southeast Asien--kan anses vara mindre säker än andra byggnadsställningar material på grund av antalet rapporterade olyckor.

Konstruktion

Bambu byggnadsställningar består av en bas av bambu stolpar monteras i flera lager och bindas ihop med bambu sträng. Kors hängslen- eller polacker knuten över flera bas lager i en X-mönster - lägga till extra stabilitet. Bambu stolpar säkrade över varje sida av basen fungerar som skyddsräcke.

Olyckor

Enligt en jämförande undersökning 1997 säkerhet och tillämpning av bambu och metall byggnadsställningar i Hong Kong, 30 procent av byggplatsen, tillskrevs höst-relaterade dödsfall bambu byggnadsställningar falls. Faktorer som nämns i dessa olyckor är låg hållfasthet och stabilitet av bambu jämfört med andra material, liksom bristen på Hong Kong förordningar för bambu byggnadsställning konstruktion.

Stål jämförelse

Stål byggnadsställningar består av en träbotten stagade av stålrör. Metallplattor förstärka vanligtvis styrelsen ändarna av basen. Den jämförande studien om säkerhet och tillämpningen av bambu och metall byggnadsställningar i Hong Kong analyseras risken för olycka i bambu byggnadsställningar vara.61 procent, jämfört med den betydligt lägre 39 olycksrisken i stål byggnadsställningar.