mynewspapers.net

Olja pastell tekniker på grundläggande ritning papper

Olja pastell tekniker på grundläggande ritning papper


Oil pastel är en mångsidig medium du kan använda i din ritning och målning projekt. Olja pasteller är gjorda med vax, som blandas med samma typ av pigment i oljefärger. Pasteller olja används på ytor som duk, trä eller papper. Grundläggande ritning papper är inte lika grov som trä eller duk och gör att du kan få olika grader av färgmättnad.

Olja pasteller på ritpapper

Använd spetsen på olja pasteller Rita tunna linjer och detaljer på ditt papper. Fyll större områden med färg med hjälp av sidorna av pasteller. Variera trycket av din stroke enligt de effekter du vill uppnå. Om du trycker hårt på papperet, få du en tjock färg, men var uppmärksam att inte skada papperet eller bryta färg pinnar. Rita några prickar och gnida pappret med fingrarna eller med ett tygstycke för att få en mer transparent färg.

Tvättar och akvarell effekter

Skaffa tvättar genom att tillämpa några droppar terpentin eller förtunning på olja pastell färg. Använd en pensel att sprida färg eller blanda färgen med en annan. Denna teknik ger effekter som liknar akvarell målningar. Papperet är sköra medan våt, så låt det torka innan du använder andra färger. Alternativa tvättar med områden med solida färger att få olika effekter. Använd inte vatten på olja pasteller. Om papperet är högabsorberande, förbereda den med gesso (gips blandas med lim) eller vitt lim innan du använder pasteller, så att färgerna inte tränga in papperet.

Radera eller ändra färger

Om du vill radera vissa delar av ritningen, skrapa bort färger med en vass kniv. Detta kan skada grundläggande ritpapper, så var extra försiktig när du gör detta. Istället för att radera färger, kan du ändra dem genom att införa ytterligare färger. Till exempel, om du vill ändra blå till gröna, lägga till några gula på blå. Applicera ett par droppar terpentin och försiktigt blanda färger för att få en grön tvätt. Att ritningen till torka och tillämpa grön olja pastell.

Experimentera med olja pasteller

Använda en kam, en kniv, en palett kniv eller en penna för att skapa olika texturer på ritningen. Experiment med dessa: skrapa på ytan, skriva ord eller rista linjer och spiraler. Kombinera olja pasteller med andra vatten-baserade medier som akryl färger. Använd dessa färger innan du tillämpa olja pasteller och lämnar vissa områden där akryl-färgade bakgrunden syns. Alternativt använda akryl färger på olja pasteller. Rita några rader med pasteller och lämna ofärgade områden på dina papper. Akryl färger följer inte pasteller, men kommer att omfatta områdena som ofärgade. Detta är känt som "hit & missar" effekten.