mynewspapers.net

Olja förändring specifikationer för en 2001 Lexus RX 300

Olja förändring specifikationer för en 2001 Lexus RX 300


2001 Lexus RX300 levereras med en 3.0L sex-cylindrig motor. Lexus producerar högkvalitativa maskiner anpassade för prestanda och lyx. RX300 är en av de många fordon i Lexus line-up. Löpande underhåll på en Lexus ingår oljebyte varje 3.000 miles eller tre månader. Göra ett oljebyte på din egen kräver använder rätt olja och vikt, lämpliga vridmoment och filter och kontroll av extra vätska och system.

Olja vikter och belopp

De flesta lyx fordonstillverkare rekommenderar att du använder syntetiska oljor i motorn. Specifikationerna för RX300 efterlyser med 5 kannor, med ett filterbyte, syntetisk SAE 5W30 motorolja. Du kan välja en halvsyntetisk eller hög körsträcka olja med samma vikt. Motorn tillsatser som går in i olja kammaren är hjälpsam med äldre modell fordon. Välj en tillsats som är specialiserad på reparation och underhåll av motorn sälar och lägga till kemiskt vid varje oljebyte att förlänga livet på fordonet.

Vridmoment och Filter

Oljefilter är en Fram PH3614 eller andra tillverkares motsvarande. Filtret är ett yttre, skruv på filter ligger på baksidan av motorn. Se alltid till att gamla packningen är bort med de ursprungliga filter. Gälla nya packningen lite färsk olja och vänd filtret tills det är handkraft. Vrid filter en fjärdedel varv efter ordentligt placera filtret på motorn. Avtappningspluggen olja ligger i nedre hörnet av oljetråget. Vridmoment i kontakten till 33 fot pund vridmoment vid installation. Alltid inspektera trådarna i kontakten och villkora av plug packningen. Byt antingen om det finns några tecken på skador.

Andra vätskor och system

Kontrollera och fylla vätskorna för servostyrning reservoar, bromsvätska och överföring. Kontrollera transmissionsolja med fordonet körs. Styrning och broms vätska kan kontrolleras med en blick på behållarna. Fyll vid behov. Använda syntetiska flera fordon ATF med överföringen, vridmoment-drive syntetisk transmissionsolja för servostyrningen och DOT-3 bromsvätska för bromsarna. Kontrollera och Byt ut luftfiltret som behövs under oljebyte.