mynewspapers.net

Olika verksamheter för äldre

Olika verksamheter för äldre


Uppmuntra äldste bo aktiva och engagerade genom olika aktiviteter. All verksamhet fungerar bra för både seniorer lever ensamma eller i ett vård centrum. Skräddarsy varje aktivitet baserat på tillgängliga resurser, hälsa och fysiska och psykiska förmågor. Skapa en kalender för aktiviteter varje vecka eller månad för att ge äldre en händelse att se fram emot och njuta.

Trädgårdsskötsel

Trädgårdsskötsel kan pensionärer möjlighet att göra något produktivt medan att vara ute i frisk luft och solsken. Plantera blommor eller grönsaker ger konkreta resultat och något de kan se fram emot att se. Beroende på hälsa och fysiska kapaciteten hos äldre, skapa en liten trädgård utanför eller använda krukor för en inomhus örtagård. Att den äldre kan välja de objekt han önskar att plantera. När grönsaker eller örter odlas, bidra till att göra en måltid tillsammans med färska råvaror.

Sällskapsdjur besök

Hund och katter är instant humör boosters för många människor, inklusive de äldre som ofta har känslor av ensamhet. Om den äldre person eller grupp är i god hälsa och mobil, ordna en resa till en lokal djur skydd att spendera tid med husdjur väntan för adoptionen. De flesta skyddsrum välkomnar besökare intresserade av att ge kärlek och uppmärksamhet till djuren. Om tar en resa inte är ett alternativ, be den skydd att få några djur till en bostad eller senior centrum.

Internet Learning

Om den person eller grupp inte är bekant med hjälp av Internet, ordna en klass på ett lokalt bibliotek eller erbjuda tjänsten själv. Allt du behöver är en bärbar dator eller skrivbord och Internet-anslutning. Be dem att förbereda en lista över frågor de vill ha besvarade om olika ämnen som hälsa, hobbies, mat och underhållning. Ta varje person genom stegen för att använda en sökmotor och e-post, samt hur att spara och skriva ut vald information.

Brevvänner

Skriva brev och dela information med en ny vän är en verksamhet som åtnjuts av seniorer lever ensamma eller i ett vård centrum. Organisera en Brevvän arrangemang genom att ringa ett äldreomsorg centrum i en annan stad eller stat. Om personen inte är bekant med eller kunna använda e-post, ge pennor, papper, kuvert och frimärken för utbyte av skrivelser. Uppmuntra utbyte av information om olika hobbies eller göra kopior av fotografier att utbyta. Seniorer mentalt och känslomässigt dra nytta av denna verksamhet.