mynewspapers.net

Olika typer av tattoo nålar

Olika typer av tattoo nålar


Alla med en tatuering kommer att säga att är den vanligaste frågan de är bad, "gjorde det ont?" Chansen finns, det gjorde det, och av goda skäl: tatueringar är permanent etsade i det djupaste lagret av huden med en serie av snabbt flera nål pricks. Modern tattoo maskiner håller upp till 15 enskilda nålar. Precis som en konstnär väljer olika penslar för olika effekter, använder en tatuerare olika typer av nål konfigurationer för att skapa konturer, solid färg och skuggning.

Foder

En kvalitet tatuering börjar med en erfaren konstnär, en stadig hand och en perfekt kontur. Spåra en exakt, fet tatuering omkrets runt foder nålar. Tre till nio individuella nålar är grupperade i en disclike konfiguration. Slemhinnan nålar har en lång taper, oftast 4mm. Detta resulterar i skarpa linjer eftersom mindre nålspetsen-- och därmed mindre pigment--kommer i kontakt med huden. Foder nålar kan också användas för precision detaljarbete i färg.

Färga

"Magnum" nål konfigurationer effektivt fylla i stora områden av färg och innehåller vanligen mellan fem och 15 enskilda nålar i en enda stack eller dubbel stack formation. Enda stackar består av en rak linje av nålar, med alla andra nålen böjs något. Dubbla stackar består av två räta linjer av nålar, med något offset rader. Färga nålar har en kort avsmalning, i allmänhet 2mm, vilket gör att mer bläck att tränga igenom huden och leder till snabbare yttäckning.

Skuggning

Runda och magnum konfigurationer kan användas för fullt anpassningsbara skuggning och blandning. De enskilda nålarna i runda shaders packas mindre tätt än runda liners, och har en något längre nål taper. Böjda magnum konfigurationer används också för skuggor. De enskilda nålarna på utsidan av stacken är något kortare än insidan nålar. Detta ger en mjukare, mer befjädrade kant till bläck.

SäkerhetLicensierade tatuering butiker prioriterar hälsa och säkerhet. Federala och statliga lagar kräver att nålar är hålls i sterila förpackningar och används endast en klient. All annan utrustning är fullt saneras mellan klienter. Innan du är tatuerade, se till att din valda butik har fullständiga rättigheter. Be din artist om hon tillhör Riksförbundet tatuering eller allians av professionella tatuerare. Båda dessa ansedda organisationer har funnits i många år och ange industrin standard för kvalitet, sterilisering och säkerhet.