mynewspapers.net

Olika typer av tandproteser

Olika typer av tandproteser


Det finns två huvudkategorier av tandproteser: full tallrik och partiella, enligt webbplatsen proteser. Olika typer av proteser i dessa kategorier och inkluderar full proteser, partiella proteser, Cu-Sil och omedelbar tandproteser (tillfällig tandproteser). Det finns också några specialitet typer av tandproteser som kosmetiska, permanent, implantatstödd, flexibel, mjuk och flyttbara.

Fullständig proteser

Vanligtvis kallas standard tandprotes, har full proteser en akryl munstycke som följer taket och tandkött av munnen. Standard tandprotes är avsedda att bäras av personer som saknar både övre och undre tänderna. Fullständig proteser kräver en exakt passande att säkerställa en säker passform och rätt nivå av sug. Full proteser generellt innebära fyra besök till tandläkaren för att slutföra konstruktionen, tillverkning och anfall av proteser. Det tar ungefär åtta veckor för tandköttet att kunna läka och stabilisera, så vissa människor anser tillfälligt eller omedelbar tandproteser under tiden. Dessa är tillverkade före avlägsnande av de naturliga tänderna och monterat omedelbart efter extraktion. Cu-Sil tandprotes har är mycket lik den vanliga protesen och i princip på samma sätt. Cu-Sil tandprotes har öppna ytor för återstående friska tänder, som är den enda skillnaden mellan dem och standard tandprotes.

Partiella proteser

Partiella proteser är avsedda för personer som fortfarande har några friska tänder och är utformad för att stödjas av dessa tänder eller en kombination av tänder och vävnad. Det finns några olika typer av material som kan användas för tillverkning av partiella proteser, enligt webbplatsen korrekt protes klinik. Akryl deltonerna används oftast som en tillfällig eller övergångsåtgärder ersättning av saknade tänder metall/akryl delvis är mer permanent. Termoplaster tillåta mer flexibilitet och estetik. Deltonerna har nytta av stabilisera dina naturliga tänder genom att hindra dem från att flytta till utrymmen kvar av förlorade tänder och är inte skadliga för din kvarvarande tänder.

Permanent proteser

Permanent proteser är i princip installerat i din mun och permanent följs på olika sätt. En partiell permanent protes är faktiskt bundna till omgivande naturliga tänder som har utrustats med kronor för mer stabilitet. En annan metod för permanent proteser benämns metoden implantatet. Oavsett hur många tänder du har, implantat proteser blandning i väl med variabel montering metoder. Den grundläggande processen innebär det kirurgiska implantatet av Titan stavar i benvävnad i tandköttet och placerad med utformning av tandproteserna. Efter tandköttet har läkt helt, cementerade proteser till stavarna.