mynewspapers.net

Olika typer av stark trälim

Olika typer av stark trälim


För varje träbearbetning projekt finns det en viss lim som bäst passar den aktuella uppgiften. Varje typ av trälim grovt delas in i tre kategorier (vitt lim, gult lim och uretan lim), och erbjuder en mängd olika självhäftande möjligheter. Att välja rätt lim betyder dina träarbeten kan avnjutas i år framöver.

Vitt lim

Använda vitt lim för projekt där ett ljus, flexibla band är obligatoriskt. Vitt lim är inte vattentät och har en viss tid 60 till 90 sekunder. Eftersom det inte är vattentät, kan vitt lim lätt rengöras av med en varm, fuktig trasa. Denna särskilda limmet torkar också tydligt, vilket gör den idealisk för projekt där lim kan synas. Vit lim är särskilt bra för hantverk och för projekt som rör fanering, som lager av lim kan aktiveras igen genom att använda låg värme fanér. Varumärken för vitt lim är Elmers och bordens lim-All.

Gult lim

Även kallad snickarens lim, har gult lim lång hållbarhet och en viss tid av en till tre minuter. Gult lim är inte vattentät, betyder det att det är icke-giftiga, vilket gör det en unge-vänlig tillägg till din verkstad. Gult lim är extremt tålig och är valet av träarbetare för majoriteten av hemmet Snickeri projekt. Dock undvika att använda gult lim med träslag som teak och bokträd, dessa skogar kan warp lätt, och observera att gult lim håller en liten gul nyans efter torkning. Gult lim varumärken är Titebond, Woodworx och Elmers lim snickare.

Uretan lim

Uretan lim är extremt vattentät och har en viss tid av 30 minuter. För att säkerställa att din uretan lim är faktiskt vattentät, kontrollera märkningen och se till att det står "typ I." Endast typ jag lim är certifierade vattentätt lim. Torra eller öken språk kan behöva du något dämpa trä innan du använder en uretan lim. Fastspänning är viktigt när du använder uretan lim, som limmet expanderar när härdning. Klämmor kommer att se till att limmet integrerar i trä i stället för att trycka lederna apart som limmet expanderar. Var försiktig när du använder uretan lim, som de är otroligt klibbig och fastnar på alla tillgängliga ytor. En lättare polering av lack thinner bör bort oönskade uretan lim. Populära uretan lim varumärken är Gorilla lim, Excel lim och Roo lim.