mynewspapers.net

Olika typer av risrätter

Olika typer av risrätter


Det finns mer än 40.000 sorter av ris som odlas i världen. Lära sig att använda "riktiga" ris i stället för omedelbar ris kan du göra ett bredare utbud av rätter som har mer konsistens, smak och fiber. Olika typer av ris är lämpliga för olika rätter. Ett exempel är Arborio ris, som är utmärkt i risotto, soppor och grytor, medan jasminris är mer lämplig för pilaff, smårätter och serverar oformaterad.

Onigiri

Onigiri är japanska snacks gjorda med söta ris. Söta ris är mycket klibbiga och kallas också sushi ris. Onigiri är en maträtt att göra med överbliven ris. Det görs oftast i en tjock, triangulär form genom att bilda ris bollen i handen. En fyllning av tonfisk, miso, saltad lax, umeboshi eller syltade plommon göms djupt inne. En förpackning av nori eller rostat sjögräs läggs ofta på utsidan för smak och att göra hantering den klibbiga onigiri lättare att hantera när du äter. Ofta serveras som tilltugg som kan ätas på språng.

Risotto

Risotto är en italiensk maträtt gjord av noggrant bräsera Arborio ris, låter den långsamt absorbera matlagning buljong. Buljongen ger det en rik arom och en konsistens som liknar en gräddsås. Innan den bräsera börjar, rostat ris tillsammans med lök, morötter, selleri och vitlök. Buljongen är ladled i långsamt. Riset är rörs ofta eftersom det suger upp buljongen. Risotto kan serveras i många olika smaker inklusive fisk och skaldjur, prosciutto, parmesanost och smör eller vaktlar. Långa tillagningstiden blandar alla smaker och resulterar i en mjuk, krämig maträtt. Risotto serveras ofta på dyra restauranger som tilltugg eller förrätt.

Indiskt gult ris

Indiskt gult ris får dess rika, gyllene färg från gurkmeja. Det är lite kryddig på att röda chilifrukter, kanel och kardemumma i receptet. Detta receptet kräver basmatiris, och det krämighet av kokosmjölk och ghee. Recept för denna maträtt variera något i vad kryddor är att föredra. Denna maträtt gör en lättare måltid eller det kan användas som en sida skålen med kryddiga kikärtor, currygryta eller vegetariska rätter. Indiskt gult ris är känd för sin fluffiga textur och rik, aromatiska smaker. Det blir en aning sötma från russin och socker läggas under tillagningen. Det är en snabb rätt som du kan piska upp när du behöver något speciellt.