mynewspapers.net

Olika typer av loppor

Olika typer av loppor


"Loppan" är en övergripande term som många arter är upptagna, eftersom de fungerar mycket lika. De är små, vinglösa, blodsugande insekter som lever av andra arter. Den största skillnaden i typer av loppor är i vilken typ av värdart de festa på. Hund loppor, exempelvis föredrar bara hundar, även om de kan överföra från en hund till en annan av spände en tur på en människa, katt, fågel, råtta eller andra varmblodiga djur.

Historia

De äldsta loppa fossilerna har hittats fastnat i baltisk bärnsten från övre eocen eran (34 till 55 miljoner år sedan, i början av åldern av däggdjur). Det är okänt om loppor var runt under tiden för dinosaurierna. Den äldsta överlevande loppa arten tros vara snö loppan, som har trubbiga vingar och äter kåda och skämda växter i stället för blod.

Typer

Det finns över 2000 arter av loppor. De vanligaste och mest irriterande för människor med boskap och husdjur är mänskliga loppan (inklusive chiggers), hund loppor, katten loppan, råtta loppor, gnagare loppor, kanin loppor och fågel loppor. Gnagare loppor brukar också vilja festa på fågel blod och vice versa. Alla loppor kommer att ta en tugga ur oavsett varma kropp de är på att se om de gillar smaken av blod. Bara ett bett kan vara smärtsamt för värd.

Betydelse

Inte bara gör loppor orsaka smärtsamma bett och blodförlust, men de kan dessutom överföra sjukdomar. Det är tänkt att digerdöden under medeltiden inte orsakades av råttor, men av den råttornas loppor (se resurserna nedan). Många djur är allergisk mot loppor saliv och kan repa sig raw bara från ett par tuggor.

Identifiering

Alla loppa arter är under vetenskapliga insekt familj namnet Siphonaptera. De kan vara svårt att identifiera på kroppen av ett djur. De är ofta teardrop formade, glänsande svart, med ett litet huvud och en stor mage (buken) och långa ben. Då flög mellan naglarna, är de fulla av blod. Om du hittar något som liknar svart mjäll i din djurets päls, borsta ut på en pappershandduk och sedan våta handduken. Om den svarta mjäll blir till fläckar av blod, är det den loppan spillning. Tecken på spillning medel loppor är runt.

Förebyggande/lösning

Ditt husdjur, husdjur, deras sängkläder och ditt hem behöver behandlas för loppor. Detta måste upprepas för att döda alla nykläckta loppor. Även om loppa vuxna är relativt lätt att döda, är loppa ägg otroligt tufft. Se en veterinär säkraste metoden att de-fleaing din särskilt djur.