mynewspapers.net

Olika typer av blomsterarrangemang & betydelser

Olika typer av blomsterarrangemang & betydelser


Ibland, kan blomsterarrangemang uttrycka tankar och känslor som inte kan sägas med ord. Under åren, har olika sorters blommor och färger kommit att betyda, symbolisera, representera eller förmedla olika betydelser, vänskap och glädje till kärlek, renhet, beundran och medkänsla. Lära sig några av de mest populära blomsterarrangemang och vad deras olika sorter; Nästa gång du ger blommor som en gåva, kommer att ditt arrangemang förmedla de exakta känslor du vill uttrycka.

Rosor

Ros buketter är den mest populära typen av blomsterarrangemang, ges som en gåva till en speciell årsdag milstolpe eller helt enkelt för att säga, "Jag älskar dig" till den speciella någon. Traditionellt, symboliserar röda rosor kärlek och romantik. Rosa rosor ges ofta kommunicera tillbedjan eller uppskattning. Värmen och ljusstyrka av gula rosor har kommit att betyda vänskap, glädje och lycka, medan intensiteten i orange rosor förmedlar passion, lust, entusiasm och spänning. Sällsynthet och majestät av lavendel rosor betecknar förtrollning och lockelse. Slutligen, klassiska vita rosor symboliserar oskuld, renhet, ära och minne, vilket gör dem populära bröllop och begravning val.

Liljor

Traditionella lily blomsterarrangemang ges oftast som sympati gåvor. Inte bara gör en Lilja klassiska vita färgen symboliserar renhet, oskuld och hågkomst, men Lilja sig tros uttrycka dygd, majestät och ära. Pulsen i den orange tiger lily förmedlar välstånd, stolthet och glädje, medan elegansen i ljusa färger, gul och lavendel liljor gör dem lämpliga för gratulationer gåvor eller som inredning för bröllop och andra formella evenemang.

Orkidéer

Orkidéer är exotiska, dekorativ växt som representerar sällsynthet, skönhet, kärlek, lyx och styrka. Sedan urminnes tider, har orkidéer också associerats med fertilitet och manlighet. Rosa orkidéer, som rosor, förmedla tillbedjan och tillgivenhet, medan den eleganta cattleya orkidén representerar mognad, förfining och charm. I kinesisk kultur, är orkidéer tänkt att vara en lycka charm för att bära många barn.

Tulpaner

Tulpaner gör levande blomsterarrangemang när våren är i luften. Vanligen förknippas med påsklovet, har tulpaner andra betydelser, både allmänna och specifika. I allmänhet, representerar de lycka och perfekt kärlek. Mer specifikt, Röda tulpaner symbolisera en kärleksförklaring och ges ofta be om tro och övertygelse i givaren. Brokiga, flerfärgad tulpaner säger, "Du har vackra ögon," medan gula tulpaner är tänkta att säga, "Det är solsken i ditt leende."