mynewspapers.net

Olika tobak rör för olika tillfällen

Olika tobak rör för olika tillfällen


Rören har varit ett traditionellt sätt att röka Tobak i hundratals år. Under denna tid pipe har beslutsfattare experimenterat med många olika stilar, material och former. Dessa experiment har skapat flera olika och skilda stilar av rör. Dessa stilar har namngetts för formen på stjälken, som "hälften böjd" och "full böjd" och formen på skålen, som "apple" och "Dublin." Några av dessa rör är lämpliga för varje dag användning medan andra är bättre lämpade för vissa villkor.

På rören till Outfits

Matcha ett rör till en kostym att maximera legitimitet röka en pipa i en given miljö. Briar rören kommer i många olika utföranden från mörk ebenholts till ljusare trä fläckar. Använda ett ebenholts-färgade Bulldog stil rör med en mörk kostym eller smoking eller par mer kausala outfits, som en tweed Sport kappa, med en full böjd pipa.

Matchande rör till vardagliga aktiviteter

Använd kort, pocketable rör tillverkade av slitstark valnöt eller majskolv, eller mindre tåliga rören gjord av sjöskum lera under vardagliga aktiviteter. Dessa rör brukar passa i en handflata och kan fyllas med olika mängder tobak att röka under kortare eller längre perioder.

Lounging rör

Större och mer otymplig rök samtidigt lounging eller sitter. Några större rör som kyrkvärdarna och stora snidade meerschaums är svårt att bära runt utan en särskild påse men producera en trevlig, avslappnad rök när de är tända.

Rören för att hålla hemma

Olika tobak rör för olika tillfällen


Rök större eller mer lättköpt hemma. Vissa rör är helt enkelt för stor att bära runt. Kalebass rör, gjord av kalebass kalebasser, är något större och mer skör än briar eller sjöskum rör. Jämväl, traditionella kritpipor är också mycket bräcklig. Äldre rör gjorts i tyska eller bayersk stil med långa, vertikala stammar, är också för stora flyttas från plats till plats. Rök dessa hemma i en kontrollerad miljö att minimera chansen att bryta dem.