mynewspapers.net

Olika sorters solrosfrönSolrosor (Helianthus annuus) odlas över hela världen. Från och med 2011 är Ryssland den största kommersiella tillverkaren av solrosfrön, följt av USA och Kina. Argentina är också en stor producent. Soliga blommorna är lätt att odla, anpassning till de flesta markförhållanden. De kräver bara en ljus och solig plats och massor av fukt. Det finns massor av olika sorter av solrosor, delas in i två huvudgrupper; solrosor odlas som en mat gröda och sorter som odlas som prydnadsväxter blommor. Solrosor växer snabbt, spira från frö i fem till sju dagar.

Produktion

Olika sorters solrosfrön


De flesta kommersiella grödor solros frön är hybrider, så en ny stam av utsäde planteras varje år. Tre typer av solrosfrön är vanligen odlas kommersiellt: linolsyra, hög oljesyra och NuSun. 1 800 till 2 000 pounds av frön produceras per hektar av kommersiell produktion. Under 2008-2009 fanns det mer än 33,3 miljoner ton av solrosor odlas över hela världen. Varje sort presenterar olika nivåer av fleromättade, enkelomättade och mättade fetter. Frön är indelade efter mönstret av skalet. Solid svart skalet frön kallas svart olja solros frön. Randig frön, kallas även Konfektyr frön, används för mat. Solrosolja innehåller en högre koncentration av vitamin E än någon annan vegetabilisk olja. Solrosfrön produceras för mat är graderas efter storlek och separeras i olika grupper. Största fröna används för i-shell snacks. Medellång frön är skrov för kernel marknaden. Minsta och trasiga frön är måltavlan för sällskapsdjur och fågel utfodring marknaden.

Beskrivning

Olika sorters solrosfrön


Solrosen är en bredbladiga växt med en stor pålrot. Solrosor har en grön rund stjälk när unga. Stjälken blir kantiga och grov och woody som plantan mognar. Blomman är inte en enda blomma. Huvudet består av 1.000 till 2.000 enskilda blommor med ett enda kärl. Native till Förenta staterna, Solrosen har skördats som en viktig stapelföda av American Indian stamfolk. Den ätliga delen av anläggningen är köttig och näringsmässigt rik-kärnan finns inuti blomma utsädet. Bland de många grödorna i världen skördas för utsäde, är Solrosen den enda domesticerade i Amerika.

Prydnads solros sorter

Det finns bokstavligen dussintals olika sorters prydnadsväxter solrosor. Solrosen är ett populärt val i blomsterarrangemang och betydande grödor höjs för den blommiga marknaden. Semester, Big Smile, höstdag och Moonlight sorterna är populära med hem trädgårdsmästare. För trädgårdsmästare med begränsat utrymme finns flera dvärg sorter som bara växer till 3 fot lång. Köpa frön online, från postorder kataloger eller hem och trädgård leverans butiker.

Kommersiella sorter

Utsäde val är beroende av huruvida en kommersiella odlare höjer frön för mat eller för dekorativa blomstermarknaden. Skära guld, italienska vita och hösten ära är uppskattad för sin rikliga produktion av stor blomma huvuden. Food grade solrosor är redo för skörd när ryggen på cheferna är gyllengul och parentes börjar bli brun.