mynewspapers.net

Olika sätt att vika Paratha Roti

Olika sätt att vika Paratha Roti


Paratha roti är ett platt bröd som har sitt ursprung i Indien, men finns även i Trinidad, där den kallas buss-upp-stänga. Den indiska versionen av brödet är prydligt presenteras via typerna av hopfällbara metoder. Buss-upp-stänga är löst samlat under stekning för att skapa ett rippade, flagnande utseende. De olika teknikerna varierar beroende på preferens att skapa olika texturer och också göra det möjligt att lägga till fyllningar.

Cirkulär Paratha

Den cirkulära paratha kan vara den mest tidskrävande vikning metoden. Kavla ut degen roti i en tunn cirkel och sedan sprida lite matolja över ytan. Börja i ena änden och vik över sedan skapa en fan-liknande utseende. Använd dina händer för att rulla degen, som en kanelbulle, för att göra en rund boll. Platta ut degen till en cirkel form med en brödkavel, men gör inte degen för tunn. Pan-Fry degen innan servering.

Triangel Paratha

Triangel-formen för paratha är en enklare metod än en cirkel. Kavla roti degen i en tunn cirkel och strö den med lite matolja. Vik cirkeln på mitten och sedan strö ytterligare några droppar olja över ytan. Vik degen på mitten igen för att göra en triangel. Platta ut degen med en brödkavel och pan-fry.

Fyrkantiga Paratha

Rulla degen till en tunn cirkel och sprida en liten mängd matolja över ytan. Sammanföra de vänstra och högra sida i mitten av cirkeln och tryck lätt på kanterna. Lägga till en liten mängd olja över ytan. Vik de två andra sidorna in i mitten och tryck försiktigt i sömmarna. Lägg till en liten mängd olja till ytan och fortsätta med pan-frying.

Laccha Paratha

Laccha paratha kräver extra åtgärder, men skapar mer flagnande lager. Dela din roti degen i åtta även portioner. Rulla varje boll in i cirklar som är 6 inches i diameter. Strimlat varje cirkel 2-tum, och stapla dem på varandra. Rulla degen på längden, ungefär som en kanelbulle. Häll en tesked olja på varje rulle, sedan rulla in en 5-tums cirkel. Med handflatorna tryck degen från centrumet att se till varje lager visas. Pan-Fry som vanligt.

Buss-upp-stänga

Kavla degen ut i en tunn cirkel. Gör ett snitt från centrum av Cirkla kanten. Lyft en klaff och rulla den till andra sidan att göra en kon. Platta till toppen av konen och Låt degen vila 15-30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat underlag. Under tillagningen, bryta och rippa degen med trä redskap att skapa grov utseende.