mynewspapers.net

Olika sätt att straffa barnen

Olika sätt att straffa barnen


Alla barn har olika personligheter och utvecklande nivå, och vad kan fungera för ett barn i form av bestraffning eller disciplin kanske inte fungerar för en annan. Lära sig hur man effektivt disciplinera barn är något alla föräldrar måste behärska, enligt hålla barnen friska, en online hälsovård. Studier har visat att AGA barn är inte bara skadligt men också ineffektivt. Det finns andra positiva former av straff som kan fungera för ditt barn.

Naturliga konsekvenser

När barnen missköter sig, föreslår straffa dem genom att tillåta dem att hantera naturliga konsekvenser, barn hälsa, på online health guide för föräldrar. Till exempel om ditt barns bok rapport tidsfristen är en dag bort och ditt barn har inte börjat läsa boken, är sedan låter henne få en dålig klass på grund av sin oansvarighet en naturlig följd. Föräldrar kanske vill rusa in och hjälpa sitt barn när misstag görs; dock att låta henne se hur verkliga konsekvenser bärs ut aktiverar henne att inte göra samma misstag två gånger.

Separation

När ett objekt är inblandad när din lilla en felande, separera objektet från ditt barn. Om syskonen bråkar över en leksak, och sedan ta leksaken och Lägg den av nå, tyder exempelvis familjen utbildning (familyeducation.com), en nättidning för föräldrar. Även om denna form av straff är inte svår, kan det vara effektiv för många barn. Tar den leksak eller objektet bort bör göras med en fast och lugn röst och åtgärder. Det är viktigt att undvika att bli arg eller glad när du tar bort problemet.

Konsekvenser framåt i tiden

Innan ditt barn felande, sitta ner tillsammans och skapa en lista över husets regler. Ge ditt barn möjlighet att komma med majoriteten av åldersanpassad reglerna. Om du har ett barn i förskolan-åldern, kan då inga träffa vänner och ingen kastar leksaker vara regler. För tonåringar, regler kan vara allt från att klibba till utegångsförbud till inte fortkörning att slutföra läxor varje dag. Tillsammans skapa sedan en lista över konsekvenserna om reglerna är bruten. Se till konsekvenserna är rättvist och rimligt. När ditt barn missköter sig och bryter en regel, vet han vad sitt straff är. Föräldrar ska vara fast vid officiellt genomförandet av straffet, och även om barnet kan försöka argumentera, det är viktigt att framgångsrikt genomföra följden.

Logiska konsekvenser

Ange logiska följder eller konsekvenser av föräldrar och vuxna, hjälper barn lära sig att ta mer ansvar och bättre beslutsfattare, enligt "Disciplin att verk: The åldrar och stadier förhållningssätt," ett faktablad för familjer publiceras av University of Maine Cooperative Extension. Ett exempel på en logisk följd, enligt universitetet, är ett barn inte bär rena byxor till skolan på grund av hans inte gör sin tvätt. Denna form av straff, syftar även om inte hård, till att lära honom att slutföra hushållssysslor. Han är också sannolikt att lära sig att inte utföra uppgifter har återverkningar.