mynewspapers.net

Olika sätt att spela kulor

Olika sätt att spela kulor


Många barn tycker om att spela med kulor, och det finns många olika sätt att spela. De flesta kulor är gjorda av glas. En förpackning med kulor blir små och enhetligt storlek. Shooter marmor, marmor som menas vanligtvis att slå andra kulorna, handlar om två gånger storleken på de andra kulorna, oftast inte större än 3/4 inches. De flesta spelas kulor som med hjälp av din shooter marmor för att slå andra kulor av eller på plats.

Ringsignalen

Ringsignalen är ett mycket vanligt sätt att spela kulor. Rita en cirkel i krita eller göra en cirkel av strängen på marken. Det bör vara ca 10 fot över. Placera 13 kulor i cirkeln, nära centrum. Försök att hålla ungefär 3 inches mellan varje marmor. Varje spelare turas om att använda marmor shooter för att slå kulorna ur cirkeln. Du måste skjuta från utanför cirkeln. Den första person som kan slå sju kulor ur cirkeln vinner spelet.

Släpar

Rita en linje i smutsen eller med en bit av krita. Ca 10 fot bort, rita en taw linje. Spelare står bakom taw linjen och alternativa rullande kulor mot andra linjen. Varje spelare får en sväng. Den person vars marmor är den närmast raden utan korsning det är vinnare. Den vinnande spelaren kan samla alla förlorande kulorna. Detta spel kan spelas tills det finns inga kulor kvar.

Tic Tac Toe

Använd kritan för att rita en tic tac toe ombord på marken, eller dra det i smutsen. Spelare alternativt vänder skytte deras kulor på styrelsen från cirka 3 fot bort. Målet med spelet är att bli den första spelaren att få tre kulor uppradade i rad. Du kan slå andra spelare kulor ur vägen när du spelar.

Keepsies och vänskapsmatcher

Innan du börjar spela något spel med kulor, måste du bestämma om du spelar keepsies eller träningsmatcher. Spela keepsies innebär att den vinnande spelaren håller alla kulorna han vann hela spelet. Spela vänskapsmatcher innebär att alla kulor återställs till sina ursprungliga ägare efter matchen är över.