mynewspapers.net

Olika idéer för en köksö

Olika idéer för en köksö


Hitta rätt köksön för ditt kök kan inte vara lika enkelt som att plocka en av en hem-förbättring utställningslokalen golvet. En köksö får innebörd i ett köksutrymme när dess design och funktion är anpassat till behoven i köket. Planera utformningen av en köksö som har de egenskaper och funktioner som kommer att öka och förbättra arbetsflödet i köket.

Arbetsytan

En enkel ön design är en som lägger till ett extra arbete och servering yta i köket. Vissa ö konstruktioner införliva ett huvudsakliga handfat eller en extra förberedelse sink i ön som tar bort livsmedelshantering från de smutsig disk. Förutom att ge en extra arbetsyta, kan cooktops läggas till en köksö som en fristående funktion eller med en förberedelse diskbänk. Dessa tillägg kommer att förvandla ön till en central plats för matlagning. Utökade köksbänkarna ön kan göra extra rum för sittplatser. En böjd island topp efterliknar känslan av ett runt bord som gör ön känns som en mötesplats i köket.

Form

Varje köksön har inte vara rektangulärt. Designa en köksö som har en S - eller U-form vars kurvor kommer att ge ett köksutrymme en unik och elegant utseende. En L-formad ö kan definiera två olika arbetsområden på samma ö, som en för prepping mat och den andra för matlagning eller äta.

Storlek

Det tillgängliga utrymmet i ett kök kommer att diktera den praktiska storleken på en köksö. Stora öar kan göra stora kök känns mer mysigt och välkomnande, medan små öar i mindre kök bli funktionell, utrymmesbesparande lösningar i köket för att hacka mat och för att lagra objekt under.

Material

När du ser att idéer för köksön, kan olika material användas så att en ö unika till ditt kök. Basen av ön kan byggas ihop med färdiga skåp eller tillverkade av hyllor och ben inlägg. Kök öar kan ta på nya definitioner när du tänka ur lådan. Konvertera en gammal stort bord till en ö; byta ut sina ben om det behövs, lägga till hjul för att göra det mobila eller lägga till en hylla för att göra ett lagringsutrymme på ön.

Funktion

En köksö kan fungera som en rumsavdelare mellan köket och en intilliggande äta eller vardagsrum i en öppen planlösning. Dess layout kan flöda med rader av planritningen, där det tar på en anpassad form, till exempel en triangel eller pentagon. Kök öar kan utöka lagring kvadratmeter i ett kök genom att införliva hyllor, skåp och apparater under dess mot rymden. Det är ganska vanligt att hitta förvaringshyllor för böcker, skålar och tallrikar, ett litet kylskåp, diskmaskin och värmande lådor i en köksö.

Arkitektoniska särdrag

Design och arkitektur för ett kök kan föras över till dess köksön. Träsniderier, prydnads trim gjutning och inlägg och bänkskivor som har dekorativa routade kanter är några idéer för en köksö som gör det sticker ut som ett mönsterexempel i ett köksdesign.