mynewspapers.net

Olika hårstilar för mänMäns frisyrer har kommit och gått, med några retro utseende gör comeback medan andra har blekning i glömska. För redo att ändra stil, är en av dessa klassiska ser till att få du den uppmärksamhet du förtjänar.

MOP-top

Populära är av Beatles på 1960-talet, moptop ett rakt snitt som går runt toppen av öronen och baksidan av huvudet, slutade med fransar. Denna stil är främst bärs av män, men kvinnor är kända för att idrotten denna stil. Retro moptop snittet har gjort en comeback tack vare den manliga mod stilen och kan ses som bärs av Indie rock musiker som Tomethy Furse av The fasor, ett band som UK. Mop toppen är mycket lik till skål cut.

Pompadour

Börjar som en modetrend från 1950-talet, är pompadour frisyr av Val av moderna greasers i rockabilly-scenen. Detta ser uppnås genom slicking tillbaka sidorna och baksidan av hår medan fanning upp toppen så det är mycket uttalad och lockar mot pannan. Kända bärare av pompadour inkluderar Elvis Presley och Morrissey, sångare i The Smiths. Pompadour inspirerade den moderna frisyren psychobilly Kilen, som är en hybrid av pompadour och mohawk.

Ducktail

Ducktail, även känd som ankor butt, är en av de egentliga frisyr av 1950-talet. Denna retro-look är skapad av kamning sidorna av håret mot mitten av baksidan av huvudet, att skapa vad liknar bakkanten av en anka. För att få denna look, hade män att använda en massa hår fett eller spray för att hålla håret på plats. Ducktail stilen är synonymt med rebellerna och greasers, som manliga karaktärer i den populära filmen "Grease".

Hög-Top blekna

Sett under hela 1980-talet och tidiga 1990-talet, var den hög-top vissna en trendig frisyr som bärs av afro-amerikanska män. Sidorna av huvudet är renrakad medan håret på toppen är några inches hög. Noterbara kändisar som bar high-top toningen är Will Smith under de tidiga säsongerna av "The Fresh Prince i Bel-Air", Christopher "Kid" Reid hip-hop duon Kid 'n Play och komedi duon Shawn och Marlon Wayans. En variant av hi-top toningen är låg-top blekna, som är något kortare.

Långa Shag

Långt shag frisyr från 1970-talet som var populär med glam-rock musiker som David Bowie, Rod Stewart och New York Dolls. Utseendet skapas genom att klippa håret kortare på toppen, skiktning och slita det som det blir gradvis längre mot botten. Utseendet dog ut på 1990-talet, men har nyligen gjort en comeback med både män och kvinnor. Ett modernt exempel på retro shag snittet kan ses på Noel Fielding, del av brittisk komedi trupp Mighty Boosh.