mynewspapers.net

Ögonsjukdom orsakad av fåglar

Ögonsjukdom orsakad av fåglar


Okulär Histoplasmos är en ögonsjukdom som kan orsakas av exponering för en svamp som är associerade med en mild andning sjukdom. Svampen är vanligt förekommande i fågelspillning och jord och bor på fjädrar av fåglar.

Vad är okulär Histoplasmos?

Ögonsjukdom orsakad av fåglar


Okulär Histoplasmos syndrom (OHS) uppstår när sporer bildas av mögelsvampar Histoplasma capsulatum resa från lungorna till ögonen där de bädda in sig i ett lager av näthinnan. Sällan, kan de orsaka ärrvävnad och onormala blodkärl tillväxt som påverkar vision.

Varifrån kommer sjukdomen?

Ögonsjukdom orsakad av fåglar


Histoplasmos svampar lever på fågelfjädrar och är vanligt förekommande i fågelspillning och i jord. När mark eller spillning störs, svampen kommer in i lungorna. Bridge gångtunneler, kyckling gårdar och jordbruks mark är platser som denna svamp är vanliga.

Hur vet jag om jag har blivit utsatt?

Ögonsjukdom orsakad av fåglar


Ett histoplasmin hudtest kan indikera huruvida du har varit utsatt för Histoplasmos. En noggrann synundersökning kan avslöja om "histos", eller skador orsakade av inbäddade sporer, finns på näthinnan.

Vilka är symtomen?

Histo fläckar på näthinnan har inte symtom. Ibland mycket senare i livet, platserna för dessa fläckar kan dock orsaka onormala blodkärl tillväxt som gör raka linjer på ett rutnät visas vågig eller en blind fläck ska visas. Någon som vet de har histo fläckar bör kontakta en läkare om de upplever förändringar i synen.

Hur är detta öga sjukdom behandlas?

För närvarande är den enda effektiva behandlingen för OHS laserkirurgi. Denna operation kan inte bota OHS men kan förstöra onormala blodkärl.