mynewspapers.net

Ögat floater & avkoppling teknik

Ögat floater & avkoppling teknik


Eye floaters är naturliga delar av åldrande, men det gör inte dem mindre frustrerande. Svår floaters kan hindra du vision och utgöra en allvarlig fara under körning. Medicin och kirurgi kan göra mycket för att lindra denna börda. Speciella avslappningsövningar kan minska svårighetsgraden av din öga floaters, men detta kräver ihållande engagemang för dessa tekniker. Vissa tekniker är mer lämpligt för ditt hem medan andra kan göras under hela din dag på jobbet. Yoga är en annan bra metod som du kan använda för avkoppling av din kropp och dina ögon.

Instruktioner

• Koppla av dina ögon efter varje längre fokus och koncentration. Irriterade ögon kan öka svårighetsgrad och regelbundenhet i ögat floater observation. Efter en längre period med irriterade ögon, blunda och sitta i en avslappnad position. Slappna av musklerna, särskilt de som ligger i ditt ansikte. Kvar i detta läge tills du känner att stammen i dina ögon slappna av. Om du har problem med avkopplande, fokus på ett minne eller en bild i ditt sinne. Välj en bild som du tycker är avkopplande och behaglig.

• Blöt en tvättlapp i varmt vatten. Placera tyget över ögonen och sitta eller ligga ner i en avslappnad position. Massera tinningarna försiktigt tills du känner dig avslappnad. Utföra denna övning när du har tid eller när du känner dig särskilt stressad. Om du gör detta varje morgon och kväll, kan du minska uppkomsten av eye floaters hela dagen.

• Håll en penna eller penna på armlängds avstånd från ditt ansikte. Fokusera dina ögon på slutet pennan och långsamt föra den närmare ansiktet, omfokusering dina ögon när den flyttas. Hastigheten är inte viktigt. Flytta med en hastighet som du hitta bekväma. Gör detta i trettio sekunder till en minut och slappna av dina ögon. Du kan utföra denna övning hela dagen varje gång du har några extra sekunder mellan arbete-projekt.

• Fokusera din vision på en punkt i en avlägsen vägg eller i taket ovanför dig. Rotera dina ögon i ett cirkulärt mönster i femton till trettio sekunder i varje riktning. Håll ögonen öppna under hela övningen och möjliggöra full cirkulär rörelse. Om jobbet kräver rörelse, kan du göra detta medan du går genom ditt kontor eller ridning i hissen som du ändrar golv. Om jobbet kräver att du står i en position under längre perioder, fungerar taket eller avlägsna-wall tekniken bra för din situation.

• Tala med din yogainstruktör om särskilda positioner och ögat avslappningsövningar. De har positioner som kan slappna av dina ögon och minska förekomsten av ditt öga floaters.