mynewspapers.net

OEM vridmoment specifikationer för en 2001 Jeep Wrangler

OEM vridmoment specifikationer för en 2001 Jeep Wrangler


När du utför reparationer på en 2001 Jeep Wrangler, är det nödvändigt att korrekt moment tillämpas när du installerar vissa bultar. Tillverkaren beräknar vridmoment specifikationer för Wrangler bygger på en kombination av bult styrka och komponenten håller. Vridmomentvärdena verifieras genom användning av en momentnyckel som varnar användaren av korrekt vridmoment genom en Hörbar signal, vanligtvis ett klickande ljud.

Lug nötter

Lug nötter är mycket vanligen bara åtdragna tills muttern inte längre. Mest oerfarna mekanik anser att ju hårdare lug muttern desto bättre, men detta är långt ifrån sanningen. Skärpning över en lug mutter sträcker sig trådarna i den wheel stud och kan leda till brott när det värms upp av körkortet. Detta brott kan leda till de andra hjulet dubbar bryta på grund av övervikt; den resulterande dominoeffekten kan orsaka hjulet att falla av. Ordentlig lug mutter vridmomentet på 2001 Jeep Wrangler är 110 foot-pounds.

Bromsar

När du utför broms reparationer, varje bult har sin egen, lika viktiga, vridmoment specifikation. Det finns två uppsättningar av bultar på bromssystemet som har specifik vridmomentvärden: OK bultar och broms slang bultar. Brake caliper bultarna kräver ett vridmoment på 18 foot-pounds. Broms slang bultarna har betyget 23 foot-pounds.

Topplock

Topplocket på den Wrangler motor har en tätning som måste vara dragna till rätt specifikationer för att försluta korrekt. 2,5 liters 4-cylindrig motor kräver huvudet bultar siffrorna 1 till 6 och 8 till 10 för att få en slutlig vridmoment värdet av 110 foot-pounds och bult nummer 7 ha 100 foot-pounds vridmoment (se resurser för bult numrering). 4,0 litersmotorn kräver bult siffrorna 1 till 10 och 12 till 14 att ha sista vridmoment värdet 110 foot-pounds och bult nummer 11 om du vill ha 100 foot-pounds slutliga värdet.

Grenrör

Avgasgrenrör använder en komprimering stil packning som kräver ordentlig vridmoment att upprätthålla en god tätning. Bolt nummer 1 kräver 30 foot-pounds och 2 till 7 kräver 23 foot-pounds (se resurser för bult numrering). Dessa värden gäller till både 2,5 och 4.0 litersmotorer.

Oljetråget

Oljetråget har två olika fästen, var och en har sina egna vridmomentvärdena: 1/4-tums bultar och 5/16-tums bultar. 1/4-tums bultar behöver 85 tum-pounds av vridmoment och 5/16-tums bultar kräver 11 foot-pounds. Dessa värden gäller för båda 2,5 och 4.0 litersmotorer.

Kamkedjan Cover

Kamkedjan måste tas bort när du utför kamkedjan underhåll. Detta skydd har ett sigill och kräver rätt vridmoment att få en bra tätning och förhindra läckor. Bultarna runt kamkedjan omslaget kräver 60 tums-pund vridmoment på 1/4-tums bultar och 192 tum-pounds på 5/16-tums skruvar.