mynewspapers.net

Obehörig debet transaktioner lagObehörig debettransaktioner kan vara farligare än kreditkortstransaktioner. Bankkort korttransaktioner klart direkt, till skillnad från kreditkortstransaktioner, vilket kan ta flera dagar att rensa. Här är några viktiga fakta om rapportering av otillåten bankkort korttransaktioner och ersättning för förluster.

Huvudförlustbegränsningar

Statligt av Washington institutionen av finansiella institutioner hitta debet kort användare med några bra information om obehöriga transaktioner. Debet kort transaktion förluster är begränsade till £32 om kunden meddelar banken inom två dagar. Annars kommer kunden att bli föremål för flera hundra dollar i förluster. Enligt departementet, om banken inte meddelas inom 60 dagar är kunden ansvarig för obegränsad debet kort förluster.

FTC förordningar

Lagen om elektroniska fonden överföra reglerar bankkort korttransaktioner. Enligt Federal Trade Commission (FTC) måste du rapportera obehöriga debet kort aktivitet till din bank inom 10 dagar, eller 20 dagar om ditt konto öppnades nyligen. FTC varnar att banken kan hålla hela värdet av förlusten medan det undersöker de oauktoriserade avgifterna. Banken krävs också inte att skicka ett meddelande om den bestämmer att du var ansvarig för debet kort avgifter.

Andra huvudförlustbegränsningar

Enligt Nolo Press, självhjälp rättsliga publicist, är banken skyldig att bevisa att du inte snabbt rapportera obehöriga transaktionen, om den hävdar ansvarar du för mer än £32 av förluster. Dessutom Nolo nämner att stora debitera kort byråer Visa och MasterCard, liksom många stater, har placerat en £32 gräns av avgifter för obehörig bankkort korttransaktioner.

Chase förordningar

Chase Bank kunder kan fylla i ett formulär att lämna en redogörelse för tvisten om en otillåten debettransaktionen kort. Chase garanterar återlämnande av det omtvistade beloppet till användarens konto inom en arbetsdag när banken tar emot meddelandet om tvisten form, medan Chase forskar om transaktionen. När Chase har forskat omtvistad transaktion, får banken senare besluta att tillåta debet kort avgiften och ta bort det omtvistade beloppet från kundens saldo utan att skicka kunden ytterligare ett meddelande.

I formuläret

För att spara en tvist form, kräver första Citizens Bank en kund att verifiera sin identitet för att säkerställa att han är den verkliga kortinnehavaren. Han måste då ange de bedrägliga transaktionerna och lämna uppgifter om tid och köpman som rapporterade avgifter. Slutligen måste kunden förklara varför han anser att avgifterna är bedrägliga.