mynewspapers.net

Nyttiga snacks för vuxna eller tonåringar

Nyttiga snacks för vuxna eller tonåringar


Småätande i sig är inte ett problem för vuxna och tonåringar, men urskillningslöst äta skräpmat under dagen leder till viktökning som kan orsaka hälsoproblem som hjärtsjukdomar och diabetes samtidigt öka din risk för cancer. Friska snacking kan du kringgå dessa risker, lämnar du strömsätts och mätta hela dagen utan överbelastning du på kalorier.

Allmänna småätande Tips

Snack bara när du faktiskt hungrig. Använd inte mat som ett botemedel för stress eller tristess och reserve snacks för tider när du inte kommer att äta en måltid för minst en timme. När du snack om färdigförpackade livsmedel, placera den rekommenderade tjänande storleken i en skål eller tallrik. När du äter mellanmål mat direkt från sin väska eller, du kan inte exakt mätare en frisk del och du tar förmodligen mer kalorier än du borde.

Typer av nyttiga Snacks

Frukt är en utmärkt mellanmål om det är färska, konserverade eller torkade. Om du behöver en drink med dina mellanmål, är 100 procent fruktjuice ett mycket hälsosammare alternativ än läsk. Grönsak skivor med en låg fetthalt dopp är näringsrik, tillsammans med kex och unsugared spannmål tillverkad av hela korn. Proteinrika livsmedel som magert kallskuret, nötter och jordnötssmör tidvattnet dig över utan överdriven kalorier. Hög-kalcium snacks såsom yoghurt med eller utan frukt och ost är särskilt bra för äldre vuxna som behöver extra kalcium att bibehålla benstyrkan.

Småätande Tips för tonåringar

Tonåringar som mellanmål överdrivet sätta sig med risk för typ 2 diabetes genom den viktökning. Äta din snacks vid middagsbordet gör dig mindre sannolikt att frossa än småätande medan du spel eller tittar på TV. Undvika en resa till en drive-through för snabbmat för din snacks. National Institutes of Health rapporterar att kalorierna i en typisk värde-storlek måltid överstiger det rekommenderade intaget för en hel dag.

Småätande Tips för vuxna

De bästa snacks för vuxna innehålla mellan 100-300 kalorier, som ger en balans av protein, fett och kolhydrater. Dricksvatten under din arbetsdag kan också ta udden av din hunger, minska dina mellanmål cravings. Fiberrik snacks är ett bra val, som de lämnar du känner dig full och de är inte laddad med kalorier. Om du får din snacks från en automat, leta efter hälsosamma erbjudanden som granola barer och 17.7 gr. väskor av popcorn.

Småätande Tips för äldre vuxna

Universitetar av Georgia forskare notera att äldre vuxna ofta har den missuppfattningen att någon småätande kommer att leda till en ohälsosam viktökning, men periodiska småäta på hälsosam mat är viktigt för en stadig intag av näringsämnen. Forskarna rekommenderar äldre vuxna mellanmål på mat med låg fetthalt, salt och socker medan rika på vitaminer, mineraler och fibrer. Hålla sunda mellanmål med dig på jobbet eller när du reser för att motstå frestelsen att få godis eller mindre näringsrik erbjudanden från en automat eller närbutik.