mynewspapers.net

Nyckelpiga aktiviteter för förskola

Nyckelpiga aktiviteter för förskola


Förskolebarn är fascinerad av insekter eftersom de smyga, krypa och flyga. De fascineras av nyckelpigor--små, färgglada skalbaggar som är oftast röd eller gul med svarta fläckar. Barn kan lära sig om nyckelpigor genom minnesvärda aktiviteter i förskolan klassrummet. Genomföra berättelse-aktiviteter, hantverk och matlagning aktiviteter. Barn kan också delta i direkta observation av nyckelpigor.

Historien tid

Planera en berättelse-tid aktivitet som fokuserar på ladybirds. Gå till biblioteket eller till ett barnens bokhandel att välja bilderböcker som hjälpa införa förskolebarn till nyckelpigor. Välj böcker med livliga illustrationer, repetitiva rhymes, enkla fakta och fängslande berättelser om nyckelpigor, som "En nyckelpiga liv" av John Himmelman och "Tio små nyckelpigor" av Melanie Girth och Laura Huliska-Beith. Dela böcker med förskolebarn under cirkel tid.

Nyckelpiga marionett

Skär två uppsättningar av tre nyckelpiga ben från svart konstruktion papper. Sammanställt två papperstallrikar, med äta ytorna mot varandra, för att skapa ett skal. Lägga benen mellan de två papperstallrikar och häfta tallrikar tillsammans, lämnar en slutet av nyckelpiga ohäftade. Skapa en plats där barnet kan lägga sin hand innanför och flytta nyckelpiga genom att skära av fälgen på plattorna där de inte häftas. Berätta för barnen att måla upp i röd nyckelpiga och huvudet svart. Måla botten av nyckelpiga svart och lägga till svarta prickar i det röda skalet. Barn kan lim på googly ögon. Slå två hål på toppen av nyckelpiga och tråd en piprensare genom att skapa antenner.

Nyckelpiga Hunt

Ge möjlighet för direkt iakttagelse av nyckelpigor. Ta barnen på en naturvandring på jakt efter dem. Ge varje barn en behållare som har ett lock med lufthål att hålla insamlade insekter. Ta nyckelpigor tillbaka till klassrummet och ge varje barn ett förstoringsglas så att de kan observera dem noga. Spela in barnens observation, som de fysiska egenskaperna hos nyckelpigor, i en anteckningsbok eller på svarta tavlan.

Nyckelpiga Muffins

Förskolebarn kan öva matlagning och fin motorik genom att skapa en nyckelpiga ur en engelsk muffin. Gör röda färskost genom omrörning i droppar röd karamellfärg. Ge varje barn med hälften av en engelsk muffin. Uppmuntra dem att sprida grädde ost på den. Barnen kan strö russin ovanpå grädden ost till skapa den nyckelpiga ställen.