mynewspapers.net

Nyckelbenet MRI protokollNyckelbenet frakturer kan påvisas med en magnetisk resonanstomografi (MRT) scan. En MRI skapar en flerdimensionell bild, vilket gör frakturer och andra avvikelser mer synliga för läkare. En MRI nyckelbenets utförs när patienter uppvisar symtom som axel hängande, en märkbar bula på axeln eller oförmåga att lyfta armen mot motstånd.

Rumslig upplösning

Eftersom mjuk vävnad omger Axelleden, är MRI det bästa testet att hitta nyckelbenet avvikelser. MRI erbjuder en icke-invasiv sätt att titta på nyckelbenet och hög rumslig upplösning, som gör det möjligt för små utrymmen i kroppen att vara förstorade och ses av läkare.

Bildkvalitet

Noggrann positionering av patienten nära magneten ger högre bildkvalitet. Att minimera rörelse från att andas, motsatta axeln lyftas så att patienten ligger på avbildas axeln. Korrekt placering av patienten är nödvändigt att säkerställa utmärkt bildkvalitet.

Visningar

Olika plan vyer kan ses på en Mr, vilket gör det lättare för läkare att se defekter i nyckelbenet. De åsikter som ses på MRI är axiellt, koronalt, sneda och sagittal sned. Åsikter är nyckelbenets utförs normalt i nivå med T1- eller T2 kotan.