mynewspapers.net

Normala kolesterolnivån hos kvinnor

Normala kolesterolnivån hos kvinnor


Kolesterol är en viktig mätare på hjärthälsa. En hög kolesterolnivå beror på dålig kost val, livsstil och genetik. Alla kvinnor bör veta hur att sträva efter en normal nivå av kolesterol i blodet och för att kunna behålla den. Att ha en normal nivå av kolesterol minskar risken att få hjärt-och kärlsjukdomar.

Riktlinjer

Enligt de riktlinjer som anges av Mayo Clinic, är en önskvärd nivå av kolesterol i blodet mindre än 200 mg/dl. Borderline hög risk nivåer bör vara 200 till 239 mg/dl. Allt över 240 mg/dl är hög risk. Om du har en borderline eller högrisk nivå, bör du hålla en regelbunden kontroll av kolesterolvärdet. Följ din leverantör av hälso-och råd om hur ofta du får ditt blod dras.

Diet

De flesta människor kan styra minska deras kolesterolnivå genom att följa en näringsrik och hälsosam kost. Kosten bör vara tung i fullkorn, frukt och grönsaker. Undvika att äta livsmedel som innehåller mättat fett mycket ofta och undvika transfetter helt och hållet.

Livsmedel

Enligt Mayo Clinic, kan diet vara till stor hjälp i att sänka kolesterol. De översta fem livsmedel att inkludera är havregryn och havre kli, mandlar, valnötter och andra nötter, fisk och Omega-3-rika livsmedel, som raps och marken lin utsäde, olivolja och livsmedel som har tillsatts med växtsteroler, som apelsinjuice, vissa yoghurt och vissa margariner.

Livsstil

Kvinnor bör utöva minst tre gånger i veckan att upprätthålla hjärthälsa och hålla kolesterol nivåer ner. Tränar på en måttlig nivå i minst 30 minuter är i veckan bäst. Kvinnor ska inte röka, och om de röker, de ska skära ner eller sluta. Undvika stress, och lära sig att slappna av och leva i nuet är också bra.

Läkemedel

Genetiken kan spela en roll i vår kolesterolnivå. Kvinnor med familjehistorier som har många fall av högt kolesterol i deras genbank kan behöva behandla deras problem med läkemedel ordinerats av läkare. Många människor inte kan upprätthålla sina kolesterolvärden på en säker nivå med enbart kost och livsstil förändringar, och därför måste ta medicin. Alltid söka en läkares råd för bästa medicin att behandla sjukdomen.

Varning

Att undvika hjärt-kärlsjukdomar och stroke är giltiga skäl till att sänka kolesterolet. Hjärt-och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i Amerika, för både män och kvinnor.