mynewspapers.net

Noaks Ark Bibeln berättelsen verksamhet

Noaks Ark Bibeln berättelsen verksamhet


Historien om Noaks Ark åtnjuts av barn i alla åldrar. Berättelsen om hur Noah lyssnade till Gud och byggde arken för att rädda sin familj och många djur från översvämningar kan vara åter verkställas genom en mängd aktiviteter. Konst, hantverk, låtar och andra aktiviteter kan användas som en påtaglig påminnelse om Bibeln berättelsen.

Identifiering av djur

Beroende på ålder barnen finns olika aktiviteter som innefattar Identifiering av djur. För yngre barn, skär bilder på olika djur från tidningar och se hur många djur de kan namnge. Har barn göra djur ljud som går med bilderna. För äldre barn ge dem en bokstav i alfabetet och se vilka djur som de kan tänka vars namn börjar med den bokstaven. Du kanske vill lämna ut brev som "x".

Målningar och mobiler

Har barnen Rita och måla i arken, Noah, djur, duvan och regnbågen som representerar Gud 's lovar att aldrig översvämma världen igen. Äldre barn kan måla på kartong och använda sträng och Popsicle pinnar för att skapa en Noaks Ark mobil som kan hängas från taket. Detta kan göras som ett grupparbete med alla tilldelade en viss bild att måla.

Låtar och dikter

Sök efter Noaks ark låtar och dikter på Internet, på biblioteket eller köpa en CD att sjunga med. För låtar som "The djur kom i två av två" har barnen skapa extra verser för djur som de kan komma på som inte redan ingår. Du hittar barn kan vara mycket fantasifulla om deras favorit djur. Erbjuda ett pris eller behandla för bästa versen.

Mat aktiviteter

Hjälpa barnen göra rainbow koppar. Du behöver sex förpackningar med jello färgade lila, blå, grön, gul, orange och rött. Den första dagen göra den lila jello och häll en liten mängd i varje kopp och gör det möjligt att ställa in. Nästa dag använda blå och lägga till en annan färg varje dag tills du är klar med röd. Du kan garnera med vispad grädde och toppa med rainbow strössel. Ha en måltid med rainbow koppar, Muntra musikanter och djur formade kex.