mynewspapers.net

Nits hos barnHuvudlöss är ett vanligt problem bland barn. Detta lilla, vinglösa parasitiska insekter kan leva i människohår och foder av blodet i hårbotten. Löss reproducera och lägga ägg kallas gnetter. Även om de inte kan sprida sjukdomar, är löss en orsak till obehag och irritation. De är mycket smittsam i barn och bör tas om hand vid första tecken. För att förstå nit, måste du förstå löss, tecken på och angrepp, hur de sprids och behandlingar.

Grunderna

Även mycket små, kan löss ses med blotta ögat. En grundlig undersökning av ditt barns hårbotten kommer att avslöja löss, som är ungefär lika stor som ett sesamfrö eller gnetter. Nits löss ägg och de är ovala och gul eller vit färg. Nits kan lätt misstas för mjäll. "Löss foder av blodet i hud och insättning äggen eller nits på håret axlar eller längs slemhinnan i kläder," enligt den inhemska rättsmedel webbplatsen. En gång fast att hårstrået, är nits svåra att borsta bort. Nits ta ungefär en vecka att kläckas, producerar nymfer, som går på att bli vuxna löss inom en till två veckor. Löss förökar sig snabbt och är mycket smittsam. Löss och gnetter kan påverka någon, även om de är vanligast hos barn, åldrarna 3 till 12. Nits och löss påverkar flickor mer än pojkar eftersom de har längre hår.

Tecken

Nits och löss orsakar barnets hårbotten att bli kliande, inflammerad och irriterad från repor. Barn får dock inte börja repa omedelbart. Klåda från löss och gnetter beror på barnets hud känslighet och kan ibland tar ett par veckor för att framkalla irritation. När ett barns huvud börjar klia, kan de säga att det känns som något flytta på huvudet, enligt webbplatsen barn hälsa. Vissa barn kan utveckla ett utslag på deras hårbotten.

Sprider sig

Barn kan spridas löss snabbt, vilket leder till reproduktion av löss och gnetter. Löss sprids genom kontakt från person till person. Av denna anledning är löss utbrott allvar i skolorna. Löss sprids också när barnen delar personliga saker såsom handdukar, borstar, kammar, kuddar eller hattar. I skolan, kan jackor, kappor och scarfar som hängs nära varandra orsaka löss att sprida.

Behandling

Det finns många over-the-counter och receptbelagda behandlingar för löss och gnetter. Köpta löss behandlingar är vanligtvis starka, kemisk-ridit insektsmedel som är alkohol-baserade. Vatten-baserade insekticider är dock tillgängliga för barn med eksem, astma eller allergier. Fine - tandat kammar finns att ta bort gnetter. De fungerar när du våt ett barns hår och kamma igenom varje avsnitt från rot till topp. Våta kamning bör ske var tredje dag i två veckor för att se till att alla nits är borta. Det finns också många naturläkemedel föredrar du att ditt barn inte utsättas för starka kemikalier. Växtbaserade ingredienser som neem, rosmarin och lavendel har naturlig insekticid egenskaper, medan tea tree olja och rosengeranium hjälper lossa nits och förhindrar reinfestation.