mynewspapers.net

NFPA 25 inspektion checklistaNational Fire Protection Association bildades 1896. Enligt föreningens hemsida är dess uppgift "att minska worldwide brand och andra faror på livskvaliteten genom att tillhandahålla och förespråka samförstånd koder och normer, forskning, utbildning och utbildning." En av de viktigaste saker NFPA rekommenderar är en brand säkerhet inspektion vid tidpunkten för inköp eller flytta till en ny egenskap. Upprepa inspektionen periodiskt för att bekräfta att brandsäkerheten planer och procedues är fortfarande upp till förordning.

Checklista för beläggning

Olika typer av byggnader har olika utmaningar i form av exit-strategier om en brand skulle bryta ut. Den första delen av NFPAS checklista är tillägnad en beskrivning av byggnaden och byggplats och beläggning. Till exempel har en källare lägenhet eller samlingssal färre utgångspunkter än ovan jord lägenhet med fler fönster. NFPA kanske ser det mer som en säkerhetsrisk än andra typer av bostäder. NFPA vill veta, till exempel: "Bokförs åkande belastningen?" "Är utgångarna per kod?" "Är avstigning kapacitet tillräcklig?"

Dörrar

Lätt att komma åt och lätt att öppna dörrar skulle vara avgörande vid en brand. Dörrar är nästa punkt på NFPA checklistan. Frågorna spänner från enkla lösningar som är dörren låst eller modifieras på något sätt som kan bli problem i panik, mer tekniska frågor. Igen från checklistan: "6,8 kg kraft krävs att frigöra spärren?" och "Göra dörrar swing i färdriktning per kod?"

Avstigning

Checklista, inriktade främst för gruppen samlingslokaler, kräver också inspektera nöd belysning och exit tecken. Att ha utgångar kan identifieras i en nödsituation kan vara skillnaden mellan säkerhet och tragedi. NFPA vill också, en inspektör att bestämma hur lång tid det tar en evacuating person att lämna en byggnad. Om de har att resa ner en Hall som är för lång eller för smal, det kunde vara farligt. NFPA har också riktlinjer för hur snabbt en person måste kunna avsluta.

Varningssystem

Utgångar och utträdesstrategier är bara användbara om människor realilze de behöver lämna en byggnad. Människor kan göra många saker att se till att de vet när en brand börjar och när de måste lämna en byggnad. I en annan av deras uppsökande insatser, NFPA har skapat en brand Säkerhetschecklista för barn att ta hem att kontrollera brandvarnare och rökdetektorer. Föreningen ber också om elektrisk repen är "i gott skick (inte skadas)." Och om någon inspekterade ugnen under det senaste året.