mynewspapers.net

Negativa effekter en frånvarande far har på sina barn

Negativa effekter en frånvarande far har på sina barn


En faders kärlek och engagemang spelar en mycket viktig roll i hans barns liv från det att hon är ett barn. Mammor och pappor relatera till sina barn annorlunda, vilka båda behövs för att barn ska utveckla känslomässigt. En frånvarande far kan ha många olika, negativa effekter på livet av sitt barn.

Självkänsla

En fars närvaro i hans barns liv väcker hennes självkänsla. Om hon får positiv förstärkning från sin far, är hon mer benägna att tro på sig själv och fyllas med förtroende. Ett barn tenderar att visa sig som hennes far visningar henne, och vanligtvis kräver att andra behandlar henne på samma sätt. Så om en far behandlar sitt barn med respekt och som en jämlike, kommer att hon respektera sig själv och förväntar oss andra att göra samma sak.

Oberoende

Fäder tenderar att låta sina barn mer självständighet än vad mammor gör. Från det att barnet är ett spädbarn, kommer att far tillåta honom mer frihet att krypa runt huset, försöka lista ut vad man ska göra med sina leksaker och lära sig att göra saker på sitt eget. Mödrar vårda sitt barn mer, så ett barn utan en far i bilden blir mer beroende av sin mor.

Självkontroll

Fäder grov hus med sina barn från tidig ålder. Förutom fungerar som en rolig limning aktivitet, lär detta hennes självbehärskning. Hon lär sig att kontrollera sina aggressioner och sina känslor, samtidigt ha stimulerande lektiden med sin far. Barn utan en far lära sig inte detta och tenderar att ha mer beteendeproblem när hon kommer till skolan.

Grupptryck

Barn från förälder hem tenderar att ge till grupptryck oftare och lättare än de som växer i ett hem med två föräldrar. Dessa barn tenderar att vara sexuellt aktiva från en yngre ålder. De är också mer sannolikt att experimentera med droger och alkohol som tonåringar.