mynewspapers.net

Negativa effekter av mobiltelefoner på utbildning

Negativa effekter av mobiltelefoner på utbildning


Samhället har kommit till en punkt där tanken på att leva utan mobiltelefoner verkar skrattretande. Studenter lust mobiltelefoner för att hålla kontakt med vänner. Föräldrar till studenter vill att barnen ska ha dem i säkerhetssyfte. Mobiltelefoner har flera fördelar, men med denna teknik ligger en dualism som teeters betänkligt mellan fördelar och negativa effekter av mobiltelefon användning--speciellt med studenter.

Negativa effekter på sömn

Gaby Badre, M.D., Ph.D., Sahlgrens Academy i Göteborg forskat om påverkar av mobiltelefon-användning på sömnmönster i tonåren. Forskningen fokuserad på två grupper: en kontrollgrupp på tre män och sju kvinnor sammanfört av en variabel grupp av tre kvinnor och åtta män. Jämfört kontrollgruppen är mot variabelgruppen, fann Badre att tonåringar med överdriven mobiltelefon vanor uppvisar kronisk rastlöshet, en tillit för att stimulera drinkar, svårt att somna på natten, störd sömn och en benägenhet mot trötthet och stress.

Störande för skolmiljö

Barn, tonåringar och även unga vuxna är benägna att distraktion med mobiltelefoner. I klassrummet och skolan ge mobiltelefoner studenter en omedelbar nätverk för kommunikation och underhållning. Inne i klassrummet, studenter är distraherad från lektioner till text, spela spel, och om de är mycket djärv, kalla andra människor. Mobiltelefon ringsignaler, larm och ringsignaler störa flödet av lektioner och uppmärksamhet av varje student i rummet och läraren. Enligt den nationella skolan säkerhet och säkerhetstjänster, kan textmeddelanden vara ett stöd för fusk studenter. Kameran i en mobiltelefon kan dessutom användas till fotografi tentor. Kameran kan också användas att fotografera andra studenter på ett sätt som är en kränkning av privatlivet.

Möjliga faror för barn

När det gäller skolan nödsituationer, kan mobiltelefoner bevisa mer av ett hinder än en hjälp. Mobiltelefoner har använts till appellen i bombhot. I många distrikt, är spåra en mobiltelefon inte lätt gjort. Elevernas användning av mobiltelefoner i en nödsituation skola kan också, eventuellt utlösa en riktig bomb om en sprängladdning på skolans egendom. Mobiltelefon-användning av studenter under en akut skola kan hindra allmänna säkerhetspersonal från att kontrollera händelsen. Föräldrar kan bli aviserad om nödsituationen innan allmänna säkerhetspersonal har en chans att innehålla situationen. Föräldrar kan oavsiktligt öka kaos genom att Visa vid en oförsiktig tid. Cell phone system är benägna att överbelasta under en riktig kris. Detta har bevisats under katastrofer som World Trade Center anfaller och Columbine skjutningarna. Flera studenter att använda mobiltelefoner på en gång kan lägga till överbelastning och förlama ett system som kan behövas krisen lag, allmänna säkerheten personal och skolan administratörer. Detta kan i sin tur förstora krisen och öka chansen till tragedi.