mynewspapers.net

Negativa effekter av balsamvinägerBalsamvinäger är en stapelvara i italienska rätter tillagade av åldrande druvsaft minskade ekfat. Balsamvinäger anses ett hälsosamt alternativ till salladsdressing, och i år studier har publicerats berömma de positiva effekterna av balsamvinäger i din kost. Men, det också kan finnas negativa effekter av att konsumera balsamvinäger. Det har spelats som orsakar blyförgiftning på två olika sätt. Extremt sällsynt, har dessa fall orsakat vissa balsamvinäger företag att skicka varningar på sina etiketter att varna kunder av eventuella negativa effekter.

Naturligt förekommande bly i druvor

Druvor naturligt absorbera en mikroskopisk mängd bly från marken under odling. När vatten förångas från druvor skulle koncentratet innehåller mer bly än typiska druvsaft. Mest balsamico vinäger har grov leda 35 delar per miljon. För någon att få blyförgiftning skulle hon ha att dricka 500 till 1000 koppar ättika per dag. Detta är tillräckligt ledande att California har tvingat tillverkar att skicka en varning, men inte tillräckligt leda för FDA att dra produkten från marknaden.

Matlagning spel kött med bly Pellets

Rafael Mateo genomförde den studien "Bioaccessibility av Pb från Ammunition i spelet kött är påverkas av matlagning behandling" under 2007 visar att matlagning kött sköt med bly pellets kan orsaka blyförgiftning. Studien visade kött med fyra bly pellets fortfarande inuti köttet tillagas i vinäger var tillräckligt för att orsaka blyförgiftning hos barn. Surhetsgraden i vinäger drog ledningen av pellets och spridda dem jämnt i köttet. Samma studie visade köttet tillagas i en icke-sur lösning var säker.

Hemgjord balsamvinäger Pickeling

Vinäger kan göras hemma, men det finns vissa risker med med vätskan som en betning lösning. Tillverkad vinäger övervakas av surhetsgrad. En vinäger som du köper i en butik kommer att ha fem till åtta procent syra. Detta är perfekt för att använda en betning lösning för att bevara livsmedel. Men om du gör din egen vinäger kan att surhet släppa så lågt som 3 procent. Detta skulle inte bevara din mat, och gör att potentiellt farliga bakterier att växa.

Negativa verser positiva effekter

Medan det finns potentiella negativa effekter av balsamvinäger, uppväger positivt negativa. Balsamvinäger anses mycket friskare än hög fett innehåll salladsdressing. En balsamico minskning är en lätt och god sås till kött, med natrium. Det kan vara möjligt att få blyförgiftning från balsamvinäger av sig själv, är det extremt osannolikt. Om de används korrekt, uppväger balsamisk ättika fördelarna den potentiella skadan.