mynewspapers.net

Negativa effekter av Acai Berry

Negativa effekter av Acai Berry


Acaibär har tagit över hälsokost marknaden efter februari 2008 påskrift av Oprah och Dr Oz, då läkaren inkluderas acaibär på sin anti-åldrande checklista. Rapporter som bär hjälper underlätta viktminskning, öka energi och har enorma mängder av antioxidanter har fått människors uppmärksamhet. Enligt SNURRAR, en Shcaumburg, Illinois-baserade marknad undersökaren firma, amerikanska utgifterna för acai baserade produkter fördubblades i fjol att lägga upp till en jättestor 67 miljoner pund. Information om frukt positiva effekter är lätt tillgänglig för alla med en dator eller TV, men vad om de negativa effekterna? Acaibär har nyligen associerats med miljöförstöring, med låg kvalitet, bedrägerier och även hälsorisker.

Kostnad för miljön

Djungeln acai finns i lider redan, och så är den infödda människor som bor där. Enligt acaiberryinfo.org, kan inte skörd tidigare gjort med naturligt växande palms i djungeln tillgodose nuvarande marknaden, vilket resulterade i tydliga styckning och utbredd användning av bekämpningsmedel och gödselmedel. Brasilianska agronom Alfredo Homma har uttryckt oro över situationen blir skadliga i regnskog, han hänvisar till det som "en form av grön avskogning" som "de få ner olika skogar och ersätta dem med en enda kultur--acai." Bloomberg.com rapporterar att ursprungsbefolkningen i Brasilien nu miste om en näringskälla som de har varit beroende för otaliga år på grund av denna okontrollerade utvisning av acai berry.

Tillsatta ingredienser

Negativa effekter av Acai Berry


Utöver skadan den gör miljön, acai kan också skada människokroppen. Eftersom den växer endast i en viss region, måste det vara bearbetade och förseglade det samma dag, annars det kommer att ruttna. Produkten säljs sällan som en faktisk bär, men i tablettform. Många konsumenter kan vara omedvetna om tillsatta ingredienser, till exempel socker och koffein, Tom ingredienser som ofta används för att skära kostnader som kan ha orsaka negativa effekter för konsumenterna. Vissa ingredienser anges, men vissa kan inte vara, lämnar konsumenten i mörkret.

Utvinning tekniker

Även efter hans stöd, Dr Oz publicerade en "köparen akta" online om problemen med extraktionsmetoder och skörda. Hans recension team "tillbringade 6 månader testning 20 olika acai produkter och hittade några att ha någon som helst verkan." Bedrägerier att sälja bedrägliga produkter hävdar att innehålla den äkta varan är över hela Internet och det finns inget sätt att berätta vilken produkt du kan lita på.

Hot mot hälsan

Acai berry kan också vara ett hot mot den mänskliga kroppen, särskilt om du har befintliga förhållanden. Som någon frukt acaibär kan orsaka diarré, någon mer än 3 000 milligram kan visa sig problematiskt. Diabetiker bör leta efter dolda sockerhalt och pollen allergiker har rapporterat komplikationer efter att ha ätit acaibär.

Medicinering interaktioner

Frukten kan störa någon typ av medicinering. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center gör den viktiga punkten att de samma antioxidanter kan hindra kemoterapi droger, medan antioxidanter kan hjälpa till att bekämpa sjukdomar som cancer, därvid återgäldande vissa cancerbehandlingar mindre användbar. De rekommenderar att tala med din läkare innan du gör några beslut om diet förändring.