mynewspapers.net

Nedanför knä amputerade övningar

Nedanför knä amputerade övningar


Mer än 185.000 amputationer utförs årligen i USA När en under knäet amputerad får sin läkare eller sjukgymnasts godkännande, måste han börja rehabiliterande övningar dagligen för att övervinna hinder som är associerade med amputationer. Daglig motion bidrar till att upprätthålla flexibilitet och styrka i både amputerat ben och icke-amputerade benet. Under knäet bör amputerade balansera lägre kroppen motion med träning för överkroppen.

Hip Squeeze

Använda denna övning till att stärka och upprätthålla flexion och rotation av inre lår och knä gemensamma. Ligg på rygg och placera en vals handduk eller kudde låg mellan benen. Krama runt kudde eller handduk som du räkna till fem och sedan upprepa två till sex gånger.

Grundläggande Crunch

Luta dig tillbaka på golvet och vila foten av din icke-amputerade ben på golvet, placera händerna bakom huvudet för stöd. Crunch buken för att lyfta huvudet och skulderbladen helt från golvet som du ser på taket. Grundläggande crunches hjälper stabilisera ditt bäcken och höfter och hålla din ryggrad flexibla. Utför 8-12 grundläggande crunches och upprepa denna övning två till sex gånger.

Liggande Hamstring Curl

Utföra hamstring lockar för att hålla din rumpa muskler från försvagas på grund av långa perioder av sammanträdet. Ligga med ansiktet på golvet och vik armarna under huvudet för stöd. Böja knäet av benet amputerade och lyft det gradvis i riktning mot ditt huvud. Tillbaka benet sakta till utgångsläget och upprepa denna övning två till sex gånger.

Hip höjer

Ligga på golvet på sidan av din icke-amputerade benet. Göra en triangel med armen på den sida av din icke-amputerade benet genom att placera på baksidan av överarmen på marken och att placera handen på att arm bakom huvudet. Placera den andra handen framme av er med handflatan vilar på marken för stöd. Lyft din amputerat ben mot taket. Undvik att vrida knät som du lyfter. Upprepa övningen två till sex gånger och sedan göra samma sak bara med icke-amputerade ben på toppen. Eftersom de muskler som styr knä rörelse startar i bäckengördeln, kommer att denna övning hålla knäna stark för att förhindra skada.

Hip stötar

Placera en vals handduk under du amputerat ben. Tillbaka med en kudde placeras under huvudet och vik armarna över din torso. Räta ut benet amputerade och böj ditt andra benet nästan 45 grader. Tryck benet amputerat i handduken som du clinch skinkorna och dragkraft dem upp från golvet. Håll varje dragkraft i fem sekunder och slutföra två till sex repetitioner. Utföra denna övning för att stärka dina höftleder och bäckengördeln.

Knä Squeeze

Använda denna övning för att stärka dina quadriceps ligger högst upp på benet. Sitta på golvet och placera händerna bakom kroppen för stöd. Du kan sitta på sängen och placera kuddarna bakom ryggen om sitter på golvet är obekväm. Rulla en handduk och placera det under knäet av din amputerat ben. Lyft benet för att räta ut knäet, baksidan av benet måste fortsätta röra handduken. Håll denna övning för fem sekunder och upprepa två till sex gånger.

Sittande benlyft

Ben lockar är en annan nyttig övning att stärka quadriceps när du inte känner liggande på golvet. Sitta ner på en stol och se till dina lår förblir stöds på sätet. Ta sidorna av stolen och sakta räta ut knäet på benet amputerade och håll kvar i fem sekunder. Böja knäet tillbaka mot stolen så långt du kan i fem sekunder, upprepa sedan för två till sex repetitioner.