mynewspapers.net

Navajo Indian hantverk

Navajo Indian hantverk


Navajo stammen är känd för många saker; bland dem är dess vackra hantverk. Men det finns många typer av Native American art, har Navajo nation sina egna stilar av kläder, måleri, smycken, dans och sång. Efterfrågan är alltid äkta Navajo hantverk, från äkta turkos och silver concho bälten till mattor, filtar, keramik och korgar. Navajo Indian hantverk är gjorda med omsorg och skicklighet som går utöver penningvärde.

Silversmide

Navajo Indian hantverk


Navajos ursprungligen lärt konsten att silversmide från mexikaner och spanjorer, och de första arbetena var gjorda av smält ner pesos eller silver dollar. Navajo nationen snart framkallade dess egna sätt att använda silver, från concho bälten till squash blossom halsbandet. Men Navajos med många typer av ädla stenar och material i deras silversmide, är av special betydelse turkos. Legenden säger att när Dineh (Navajo) kom upp form underjorden, första mannen förde turkos med honom. Turkos används för sin skönhet men fortfarande har stor ceremoniella betydelse. Förutom bälten och halsband, är Navajo silversmeder kända för sina utsökta armband och örhängen också.

Vävning

Navajo Indian hantverk


Navajo nationen är med rätta berömd för dess komplexa och intrikata mattor. Människor över hela världen skatt äkta Navajo mattor, kännetecknas inte bara av sin estetiskt tilltalande, men för vissa stilistiska egenskaper som är unika för Navajo vävare. Navajo vävning är så speciell att historien bland Dineh är att Navajo kvinnor lärt hantverket från Spider kvinna, en av styrande i underjorden. Det tros dock också att Navajo verkligen lärt sig konsten att väva från Pueblo indianerna på 1600-talet. Navajo matta och filt vävning görs vanligen med hand-spunnet och hand-färgat ull, med starka färger i intrikata mönster och modeller.

Sand målning

Navajo Indian hantverk


En annan enastående exempel på Navajo craft är sand målning. Börjat ceremoniella skäl mer än för konstnärliga, blev sand målning ändå en definierande exempel på Navajo konst. Som sanna sand målningar skapas av religiösa skäl och är tänkt att vara tillfällig, finns det en viss mystiken kring dem. Medan vissa hävdar att det finns ingen sann sand målningar efter deras ceremonier i någon form och att de som sålde till utomstående innehåller fel och skall inte anses äkta, andra källor dokument sand målningar i textil, eller "sandrugs," går tillbaka över 100 år.

Kachina dockor

Navajo Indian hantverk


Tvärtemot vad många tror är kachina dockor inte del av traditionell Navajo kultur. Kachinas är goda andar i Hopi tribe, men kachina dockor blev så populär att Navajo hantverkare började snida och skapa dem, alltför. Därför finns det egentligen ingen skillnad mellan Navajo kachina dockor och Hopi kachina dockor; de är alla kachina dockor. Det är bara att några är gjorda av Hopi bildhuggarmaskiner och några av Navajo bildhuggarmaskiner.