mynewspapers.net

Naturvetenskapliga projekt på vad vätskan fryser snabbare

Naturvetenskapliga projekt på vad vätskan fryser snabbare


En av de viktiga fysiska egenskaperna hos en vätska är temperaturen och den tid det tar för att frysa. Dessa fysiska egenskaper kan ändras när andra material är löses upp i eller blandas med vätskor såsom salt, socker eller te.

Mängd olika vätskor

Skapa ett läxor science projekt genom att låta eleverna testa en mängd olika vätskor såsom apelsinjuice, te, vatten och mjölk för att se vilka vätskan fryser snabbare. Har eleverna skriva ut en hypotes som vätska skulle frysa först och varför. Dela ut tre till fyra koppar per student att ta hem för projektet. Instruera studerande att fylla varje kopp halvvägs med en annan vätska och plats i frysen. Då har eleverna kontrollera om vätskorna är frysta genom att infoga en tandpetare i varje kopp var 25 minuter. Instruera studerande att registrera sina observationer, som vilken frös en första, andra och sista och jämföra resultatet med sin hypotes. Resultatet blir att vattnet fryser först eftersom den inte har andra ingredienser.

Vatten vs. Salt vatten kontra socker vatten

Skapa ett science projekt för att ta reda som fryser först--kranvatten, socker vatten eller saltvatten. Skriva ut en hypotes som vätska skulle frysa först och varför. Fylla tre koppar med en halv kopp vatten varje. Lämna en cup som vanligt kranvatten, lägga till en matsked socker i andra koppen och lägga till en matsked salt till sista cup. Blanda väl att upplösa. Placera alla tre koppar i frysen och kolla varje 30 minuter för att se vilken som kommer att frysa första. Spela in dina observationer, som vilken frös en första, andra och sista och jämföra resultatet med din hypotes. Resultaten kommer att vara vanliga kranvattnet kommer att frysa först; sockret kommer att frysa andra och saltvatten senaste.

Varmt vatten vs kallt vatten

Skapa en het kontra kallt vatten frysa projekt. Skriva ut en hypotes som vätska skulle frysa först och varför. Sedan ta två koppar och fyller var och en halvvägs med varmt vatten för en och kallt vatten för andra. Lägg dem i frysen och dem var 25 minuter för att se vilken som kommer att frysa första. Spela in dina observationer och jämföra resultatet med din hypotes. Det varma vattnet fryser först eftersom det är mindre troligt att innehålla gasbubblor.

Färskt vatten vs. Salt vatten

Skapa ett science projekt för att avgöra vilket kommer att frysa snabbare, salt vatten eller sötvatten. Skriva ut en hypotes som vätska skulle frysa först och varför. Sätta en liter kallt vatten i en samma storlek container. Tillsätt salt i en behållare och rör slätt. Mäta och registrera temperaturen innan den placeras i frysen. Kontrollera och mäta temperaturen varje 30 minuter. Spela in dina observationer. Resultatet blir att vatten fryser snabbare än salt vatten.