mynewspapers.net

Naturvetenskapliga projekt med hjälp av Baseball

Naturvetenskapliga projekt med hjälp av Baseball


Naturvetenskapliga projekt för en vetenskaplig klass eller en vetenskap rättvis kan vara mer intressant för studenter när projektet är mer i linje med deras andra intressen. Fans av baseball finner att det finns många metoder för naturvetenskapliga projekt kring sporten. Om direkt experimentera med aspekter av sporten som bollar eller fladdermöss eller bedriver en mer analytisk titt på data samlas in om professionell spel, erbjuder baseball många möjligheter att tillämpa den vetenskapliga metoden.

Hypotesen

En god vetenskap projektet startar med en bra hypotes. En hypotes är ett deklarativt uttalande som behandlar resultatet av försöksledaren förväntar sig från hans experiment. Hypotesen att bestämma vilken typ av projektet kommer att ske. En hypotes av "en aluminium bat kommer hit baseballs längre än en trä bat" är en annan typ av projekt än "Colorado Rockies har vunnit fler spel sedan lagra sina bollar i en humidor." Den tidigare hypotesen kan leda till en dag i parken med en trä bat, en aluminium bat och en yard stick. Den sistnämnda hypotesen innebär jämföra spelstatistik.

Direkta experiment

För hypoteser som kommer "en aluminium bat kommer hit baseballs längre än en trä bat" studenter sannolikt att göra praktiska experiment. Dessa experiment innebär insamling av förstahands uppgifter för eleverna att jämföra och utvärdera. Några andra direkta experiment kan innehålla bestämma hur kroppsställning effekter hastighet och avstånd en baseball kommer att resa, hur olika väderförhållanden effekt avståndet en baseball kommer att resa hit när, eller om en särskild övning kommer att hjälpa förbättra en spelares vadd.

Analys

Om mer direkt experiment inte möjligt eller önskvärt för något skäl, är ett alternativ att göra analys av befintlig baseball statistik. En av fördelarna med denna typ av vetenskap projekt är det baseball statistiken och uppgifter på spelaren prestanda har samlats i årtionden. Det finns ett överflöd av data som skall undersökas. Förutom en vetenskap projekt att avgöra om Colorado Rockies har vunnit oftare sedan lagra deras baseballs i en humidor, kunde student försöka avgöra om vänsterhänta hitters få fler träffar än högerhänta hitters eller om lag från ostkusten har vunnit fler postseason spel än lag från västkusten.

Fördelar och nackdelar med projekttyper

De direkta experiment kan vara mer där än de analytiska projekt. De direkta experiment kan vara mer fysiskt och kan visa en mer direkt koppling mellan vetenskap och omvärlden en student. Nackdelen är många direkta experiment kan innebära att köpa utrustning som bollar och fladdermöss för experimentet. Också, vädret kan påverka om experimentet kan utföras alls. Analytiska projekt kan göras när som helst på året men kan vara oattraktiv för studenter som inte bryr sig för matematik. Med antingen typ finns det mycket att lära, och studenter som gör forskning i fysik som styr spelet och resultaten av deras projekt kommer att hitta starka anslutningar mellan vetenskap och baseball.