mynewspapers.net

Naturvetenskapliga projekt i vilka Juice bäst Rengör Pennies

Naturvetenskapliga projekt i vilka Juice bäst Rengör Pennies


Pennies tenderar att bli brun eftersom deras koppar blir oxideras med tiden. Eftersom denna "Matt" inte är samma som smuts, är rengöring pennies med vanlig tvål och vatten inte troligt att arbeta. Juice är faktiskt ett bra rengöringsmedel, på grund av dess innehåll av fria fettsyror. Medan alla experiment som syftar till att fastställa vilka bästa juice Rengör pennies är samma på deras rot, finns det några varianter som gör bra projekt för skolan.

Övernattning Experiment med olika juicer

Detta enkla experiment avgör vilken juice fungerar bäst för rengöring pennies. Fylla ungefär fem olika glas med olika sorters juice. Du kan använda äpple, apelsin, grapefrukt, persika eller någon annan fruktjuice. Släppa ett oxiderat öre i varje glas och lämnar det över natten. Ta bort slantar från glasen och skölj dem med vatten. Som penny är den renaste? Varför tror denna juice bästa rengöras öre?

Övernattning pH Experiment med olika juicer

Detta projekt är en variant på avsnitt 1. Innan du lägger pennies i glasen, doppa en bit pH-papper i varje juice. Vilken juice är den mest sura? Vilken är den mest alkaliska? Spela in resultaten i ett diagram. Tycker du mest sura saften kommer att vara den bästa rengöringsmedel? Sätta pennies i glas över natten. Se vilka penny är renaste och jämför din hypotes. Mest sura juice Rengör bäst? Om så är fallet, vad säger det dig? Om inte, vad kan du konstatera om rollen av syra i rengöring koppar?

Mäta städning tid med Juice

Ta tre slantar och lägg dem på en yta. Välj tre sura juicer som citron, apelsin och grapefrukt. Placera en droppe av den första juicen på första öre, en droppe av andra saften på andra öre och en droppe av den tredje juicen på tredje öre. Observera slantar och se som börjar ändra färg först. Mäta de sura juicer med pH-papper. Det mest sura juice ren snabbast?

Rengöring Pennies med andra vätskor

Detta experiment fungerar väl tillsammans med någon av experiment som ovan, särskilt om du har hittat att syra inte är bäst renare. Släpp slantar i olika vätskor över natten, men går utöver juice. Prova ättika, cola, sockerhaltiga drycker, låg-syra tomatjuice, ketchup, sojasås, blekmedel eller något annat. Vilka vätskor fungerat bäst? Dessa vätskor har något gemensamt? Vad kan du sluta?