mynewspapers.net

Naturvetenskapliga projekt för tredje klass

Naturvetenskapliga projekt för tredje klass


Science projekt som är anpassade till tredje klass kan delas in i de fyra primära vetenskapliga disciplinerna: biologi, kemi, geovetenskap och fysik. Projekt till stor del centrum på grundforskning eller enkla experiment och tredje-klassare bör uppmuntras att vara kreativ om de förbereder ett projekt för en vetenskap rättvis. Innan du kör någon praktisk vetenskap klass, instruera eleverna om kraven på hälsa och säkerhet för sina projekt.

Biologi

En idé för ett biologi projekt som din tredje-klassare bör åtnjuta får dem att växa några "omöjliga" frukt eller grönsaker i en flaska. Har eleverna ta med en tom 2-liters flaska, som de som används för soda, och förse dem med en liten, omogna tomatplanta. Studenter bör placera en flaska så en tomat och dess stam är djupt inne i flaskan. Har eleverna knyt kroppen av flaskan till huvudstam av anläggningen med hjälp av sträng eller kabel band och lämna sin flaska på en fönsterkarm där det kommer att få massor av solljus. Har din tredje-klassare rita bilder av deras tomat varannan dag växer att trotsa storleken på flaskans öppning. Få dem tänka om växthuseffekten och varför tomaten i flaskan är större än utanför.

Kemi

Ett exempel på ett intressant kemi projekt för din tredje klass studenter får dem att forskning hur och var diamanter bildas runt om i världen. Instruera dina elever att ta ett synoptic förhållningssätt till sitt arbete, identifiera hur diamanter form och nyckeln pekar på jordklotet för diamond mining. Inom denna uppgift, kan de ta en karta av världen eller en tredimensionell jordglob och sätta fingret på de ställen där diamantutvinning är vanligt, som Botswana, demokratiska republiken Kongo och Sydafrika. Dessa kartor göra utmärkt rekvisita att använda vid science fair.

Geovetenskap

Att man gör en regnbåge är en idé för en inledande geovetenskap projekt för din tredje klass studenter. Förse eleverna med ett vanligt glas vatten, som bör fyllas nästan till toppen. Har eleverna vänta på solen att lysa genom fönstren i klassrummet och flyttar glaset tills en regnbåge är lyste på en yta i rummet. Få eleverna att skifta glaset tills regnbågen visar på bordet framför dem (om möjligt) och placera en bit av vanligt papper undertill. Ge eleverna färgade kritor och få dem att spåra sökväg regnbågens visas på papperet.

Fysik

En rolig och informativ fysik projektet introducerar Sir Isaac Newtons tredje lag i rörelse till din tredje-klassare. Först går igenom grundläggande av Newtons lagar och sin historiska betydelse för vetenskap och fysik innan att ge var och en av dina elever en leksaksbil, en rulle av färgglada tejp och en ballong. Dela in eleverna i grupper om fyra och få dem att lägga ut en 10-av-15 tum lång dra travet på bordet, med bandet för att göra start och avslut linjer. Har eleverna tejpa sina ballonger till sin leksaksbil så halsen på ballongen är pekade bakåt. Ballongen kommer driva bilen ner på spåret. Få eleverna att blåsa upp sina ballonger och tävla med sina bilar längs deras krets att se vars är den snabbaste.