mynewspapers.net

Naturvetenskapliga projekt för snittblommor

Naturvetenskapliga projekt för snittblommor


Science projekt som innefattar snittblommor hjälpa barn att lära känna och uppskatta den naturliga världen. Blommorna är perfekt för barnens naturvetenskapliga projekt eftersom de är billiga, och barn trivs med att arbeta med dem på grund av sina vackra färger och sorter. Har eleverna skriva ner vad de tror kommer att hända före varje projekt, Observera blommor varje dag och göra detaljerade anteckningar.

Vattentemperatur

Denna vetenskap projekt är lämpligt för barn i tredje klass och är relativt enkel. Syftet är att fastställa om snittblommor överleva längre i kallt eller varmt vatten. Du behöver flera vita nejlikor och rosor, färgämne och vaser (juice kannor eller pop flaskor kommer att göra). Fyll en kruka med kallt vatten och den andra med varm (men inte kokande) vatten. Lägg till några färgämne, eftersom detta gör det lättare att se hur snabbt blommorna tar i vattnet. Livsmedelstillsatser också göra blommorna ändrar färg.

Söta eller salta blommor

Unga forskare kan genomföra detta experiment att avgöra huruvida salt eller socker hjälper snittblommor att överleva längre. Nejlikor är idealiska för detta experiment eftersom de är billiga och hålla sig fräsch längre. Behöver du 18 blommor och nio behållare. Märka tre behållare med "salt", tre med "socker"och tre med "inget" Lägg ca 3 koppar vatten i varje vas och tillsätt 1 msk Salt till salt behållare och 1 msk socker till tre socker vaser. De tre återstående vaser bör endast innehålla kranvatten. Skär blomma stjälkar med sax, sedan placera två blommor i varje av de nio vaser. Kartlägga utvecklingen av blommor varje dag för att bestämma vilken lösning hjälper blommor att överleva längre.

Medicinska metoder

Boost flower power med en läkemedel pick-me-up. Att lägga till två aspirin tabletter till en vas med snittblommor höjer syran i vattnet och hjälper blommor att leva längre. Testa detta själv genom att dela en massa blommor lika och placera hälften blommor i en vas som innehåller bara vatten och den andra hälften i en vas med två aspirin tabletter tillsätts vattnet. Gör ditt projekt mer sofistikerad genom att experimentera med olika märken av aspirin att upprätta som är mest behaglig med blommor. Placera två vaser i en sval plats med massor av naturligt ljus, vilket säkerställer att blommorna är utsatta för samma nivåer av ljus och värme.

Stem Experiment

Detta projekt visar hur stjälkarna är nödvändiga för en blomma överlevnad. Använda sax för att klippa av stjälken på en nyklippt blomma, och lämnar en annan blomma intakt. Lägg blommorna i en säker plats, men inte placera dem i vatten. Iaktta blommorna under tre dagar. Blomman med dess stam intakt överlever längre utan vatten? Det ska, eftersom stammen fortfarande innehåller vatten för att mata blomman.