mynewspapers.net

Naturvetenskapliga projekt för 6-åringarNaturvetenskapliga projekt för 6-åringar eller barn runt första klass ålder, kräver tillsyn av en vuxen eller hjälp. Barn vid denna ålder har dock möjlighet att delta i och lära sig från enkla vetenskapliga aktiviteter. Nationella standarder för första klass vetenskap bland andra ämnen, vetenskaplig undersökning, fysiska vetenskapen (egenskaperna för objekt), life science (familj och själv) och geovetenskap (utforska världen). Flera enkla, åldersanpassad verksamhet skapa lämplig klassrummet, hem eller science-mässan projekt.

Fysiska vetenskapen

Har barn utforska fysiska vetenskapen egenskaper med hjälp av bubblor. Tillhandahålla diskmedel, vatten och olika strån, piprensare och sladdar att vrida in bubbla-making enheter. Lära dem om vetenskaplig undersökning genom att be dem att förutse vilka blandningar och enheter kommer att skapa de bästa eller längsta livslängd bubblorna. Efter att göra förutsägelser, instruera barn att experimentera med olika mängder vatten blandat med diskmedel att se vilket ger bästa bubblorna. De bör också experimentera med olika material att skapa bubbla-making enheter för att se vilket skapar bästa bubblorna. Vidare utforska fysikaliska egenskaper genom att skapa en blandning som verkar vara både en fast och en vätska. Blanda ½ kopp majsstärkelse i en kopp vatten. Lägg karamellfärg om så önskas. (Flera andra recept för blandningar som uppvisar egenskaperna av både en fast och en vätska kan skapas enkelt med hushållens ingredienser.) Blandningen, även känd som oobleck, uppvisar egenskaper både en flytande och en fast. När hällde det verkar vara en vätska, men när barn försöker driva ett finger i det, blandningen fungerar som en solid. Detta skapar ett lämpligt tillfälle att diskutera egenskaperna för fasta ämnen och vätskor.

Life Science

Även om life science i första klass allmänt inriktat på familj och själv, införs växter och djur allmänt som former av andra levande objekt. Barn tycker denna ålder om att göra samlingar av små föremål. Har dem bilda en samling av blad, stenar, snäckor eller naturliga små objekt tillgängliga. Efter att samla in objektet, uppmuntra barnet att sortera objekten i grupper efter deras fysiska egenskaper. Leta efter vetenskapliga bilderböcker barn kan använda för att identifiera sin samling. Lim samlas in och sorteras objekt till en låda lock eller hård bit kartong att skapa en vetenskaplig display.

Jorden

Sex-åringar trivs med att arbeta med modellera. Utforska lagrarna av jorden genom bilder eller online-resurser. Har barn skapa en ritning av jordens lager genom att spåra små cirklar inom större. Detta hjälper dem att förbereda sig för att skapa en modell. Använda olika färger av modellera för att skapa en modell av jorden. Börja med en liten rund kärna i en färg och använda olika färger för att skapa resten av lager: inner mantel, yttre mantel och tunnaste lagret, skorpan. En ätligt variant för en modell av jorden använder en marshmallow som du trycker en choklad chip som kärna. Rulla marshmallow i choklad glasyr för de yttre manteln då graham kracker smulorna för skorpan.