mynewspapers.net

Naturvetenskapliga projekt: enkel maskin idéer

Naturvetenskapliga projekt: enkel maskin idéer


Enkla maskiner används för att göra arbetet lättare. De är kända som "simple machines" eftersom de kräver bara en enda kraft att utföra en uppgift. Skolor kräver att eleverna lär sig om enkla maskiner inom vetenskapen läroplanen. Lyckligtvis, fysiken av enkla maskiner är ett intressant science ämne som de flesta studenter njuta. Visa enkel maskin användning genom en serie av lätt naturvetenskapliga projekt.

Spaken och Fulcrum

En spak och fulcrum är en typ av enkel maskin som gör tunga föremål ska hävas med liten ansträngning. Se-såg är det bästa exemplet på en spak och fulcrum. Spaken är den rakt metall, medan stödpunkten är punkten under spaken. För att en science project, kan dina elever flytta en stödpunkt till olika tidpunkter under en hävstång och se hur mycket arbete som krävs för att lyfta ett objekt. Har eleverna placera stödpunkten i ena änden, sedan mitten, sedan närmare slutet där vikten vilar. Tryck ner på slutet av spaken mittemot vikt att känna olika nivåer av motstånd.

Lutande planet

Ett lutande plan är en plan yta som är inställd i en vinkel. Vetenskapen har visat att det är lättare att flytta ett tungt föremål upp lutande plan. Det är större avstånd, men mindre motstånd när du flyttar ett tungt föremål. För att testa denna princip, hitta en stabil, justerbar ramp och en laddad kartong. Ställ in rampen på sin högsta punkt, sedan har eleverna turas om att trycka rutan upp rampen. Gradvis lägre rampen till en mer horisontell yta. På vilken höjd var rutan lättare att driva?

Remskivor

En remskiva är en typ av enkel maskin, som innehåller en räfflade rullar, som tillåter en person att använda halva det arbete som det normalt tar för att lyfta ett objekt. Linor är uppträdda genom lundar skapa remskivan systemet. Ställa in din egen remskivan systemet i klassrummet. Du behöver en remskiva hjul, ett rep och en krok att knyta på ena änden av repet. Hänga remskiva hjulet från en kraftig stråle. String repet genom remskiva hjulet. Knyt kroken till ena änden av repet. Fäst en vikt kroken. Låt eleverna turas om att dra i slutet av repet (mittemot vikt) för att lyfta vikten. Var noga med att låta eleverna lyft vikt utan remskivan systemet också. Detta gör dem att känna hur mycket arbete remskivan gör.

Hjulaxeln och

En hjulaxel och består av ett större hjul bifogas en mindre rullar, känd som en axel. Den större wheelspins runt axeln, skapar rörelse. Bra exempel på detta är ett pariserhjul, eller cykelhjul. Göra användningen av en hjulaxel och ett intressant science projekt. Har eleverna slip pennor inne Tom trädande spolar skapa mini hjul och axlar. Placera två till tre av dessa mini hjul och axlar under en bok. Flytta boken fram och tillbaka över en bordsskiva. Är det lättare att flytta boken med hjul och axlar?